Transfer wiedzy i innowacje

Nowy program EIT Food dla startupów i MŚP
EIT Food ogłosił nową inicjatywę Fast Track to Market skierowaną do startupów i małych oraz średnich przedsiębiorstw, których innowacyjne produkty lub usługi wspierają jedną z trzech kluczowych misji EIT Food.

Innowacje, współpraca i lokalność – posłuchaj podcastu!
Czy innowacje, współpraca i lokalność mogą stanowić atrybuty sukcesu w rolnictwie? O tym rozmawiamy w trzecim odcinku podcastu "W rytmie wsi" z panią Lidią Moroń-Morawską – pszczelarką, rolniczką i innowatorką.

Polecamy! Październikowe wydanie biuletynu EIP-AGRI
Zachęcamy do zapoznania się z październikowym wydaniem biuletynu Europejskiej Sieci WPR w zakresie EIP-AGRI – Innowacje i Transfer Wiedzy. W bieżącym wydaniu m.in. inspiracja z Polski.

Nagroda za innowacje rynkowe. Wygraj nawet 10 000 euro!
Trwa konkurs EIT Food o nagrodę rynkową. Konkurs otwarty jest dla wszystkich organizacji, które opracowały produkt lub usługę przy wcześniejszym wsparciu EIT Food. Zgłoszenia do 22 października.

„CleanField” – nowatorska technologia odkamieniania pól
„CleanField” to nowatorski projekt realizowany w ramach PROW na lata 2014-2020 przez SGGW, polegający na opracowaniu innowacyjnych rozwiązań w zakresie odkamieniania pól uprawnych oraz oceny wpływu tych działań na plony i strukturę gleby.

Gospodarstwo ekologiczne Plotta – tradycja i innowacja
Gospodarstwo rodzinne z Trzcińska, działające w Krajowej Sieci Gospodarstw Demonstracyjnych, od 2005 roku prowadzi ekologiczną produkcję. Poznaj ich innowacyjne podejście do rolnictwa i dbałości o środowisko!