Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

InnoDrób
Poprawa efektywności produkcji drobiu rzeźnego poprzez opracowanie i wdrożenie innowacji w zakresie wprowadzenia do praktyki gospodarczej nowej, wysoko białkowej paszy treściwej o wysokiej strawności

Wprowadzenie innowacyjnego procesu produkcji pasz wysokobiałkowych, opartego na przetwarzaniu produktów ubocznych z wytopu tłuszczu zwierzęcego. Projekt wspiera gospodarkę o obiegu zamkniętym, chroni środowisko i umożliwia komercjalizację technologii w innych zakładach, jednocześnie zwiększając efektywność hodowli drobiu.

DigitalFarmManagement
Cyfrowe zarządzanie wielkotowarową produkcją indyków rzeźnych

Wdrożenie znacznie ulepszonej technologii w postaci cyfrowego narzędzia umożliwiającego szybkie i trafne zarządzanie produkcją wysokiej jakości mięsa indyczego, na podstawie stale zbieranych obiektywnych danych z wyselekcjonowanych obiektów w zakresie parametrów środowiskowych w obiektach

JuchowoMilk
Pozyskiwanie najwyższej jakości biodynamicznego mleka siennego A2

Zapewnienie stabilnej produkcji wysokiej jakości mleka siennego genotyp A2

#SkosztujUPWr
#SkosztujUPWr – produkcja ogrodnicza na zaspokojenie potrzeb odbiorców lokalnych w oparciu o standardy krótkiego łańcucha dostaw żywności i zmodyfikowany model RWS (rolnictwa wspieranego społecznie)

Wypracowanie innowacji technologicznej w zakresie uprawy roślin ogrodniczych o podwyższonych walorach jakościowych i pro-środowiskowych

SoundBerry
Innowacyjne rozwiązanie dla branży żywności mrożonej z wykorzystaniem fal akustycznych

Opracowanie i wdrożenie innowacyjnej technologii mrożenia owoców miękkich wspomaganej falami akustycznymi, pozwalającej uzyskać znacząco udoskonalone owoce maliny i truskawki

SOSS Stone Off Save Soil
Innowacyjne rozwiązania w niskowęglowej produkcji roślinnej w połączeniu z ulepszoną technologią odkamieniania pola - innowacyjna praktyka obniżenia śladu węglowego w uprawie żyta, buraka cukrowego i lucerny z wykorzystaniem maszyny do odkamieniania pola

Opracowanie i wdrożenie innowacyjnego rozwiązania w zakresie niskowęglowej produkcji roślinnej w połączeniu z ulepszoną technologią odkamieniania pola

WhiteVeg
Opracowanie innowacyjnych przetworów warzywnych zachowujących korzystny skład substancji odżywczych z wykorzystaniem unikalnej odmiany buraka białego oraz marchwi białej w celu rozwoju produkcji rolniczej i przetwórczej

Opracowanie innowacyjnych produktów warzywnych zachowujących korzystny skład substancji odżywczych z wykorzystaniem unikalnej odmiany buraka białego oraz marchwi białej przy jednoczesnym wprowadzeniu innowacyjnej  technologii uprawy, oraz  metody organizacji produkcji.

HARTIMEX
Opracowanie innowacyjnej technologii produkcji liofilizatów z wykorzystaniem emiterów fal dla optymalizacji procesu i poprawy jakości produktu

Opracowanie i wdrożenie, poprzez budowę i uruchomienie urządzenia, technologii liofilizacyjnego suszenia owoców z wykorzystaniem emiterów fal akustycznych do mieszania surowców dla poprawy jakości produktu, przyspieszenia procesu suszenia i obniżenia kosztów produkcji

Premium Chips
Opracowanie innowacyjnego produktu, w postaci Chipsów Owocowych Premium, wytworzonych z jabłek, na bazie uruchomienia linii suszarniczej w celu produkcji nowego produktu o cechach innowacyjnych - chipsów owocowych o podniesionych walorach prozdrowotnych

Opracowanie innowacyjnej technologii wytwarzania suszu owocowego wzbogaconego prozdrowotnymi składnikami z soków owocowych, w szczególności naturalnych chipsów owocowych o znacząco podniesionych walorach prozdrowotnych i sensorycznych

EKO-SAD online
Opracowanie technologii badania on-line oraz in-situ stopnia zmycia pestycydów z liści i owoców drzew owocowych pozwalających na redukcję środków ochrony roślin

Opracowanie szybkiego, taniego i łatwego w stosowaniu narzędzia do monitoringu on-line i in-situ poziomu stężenia substancji czynnej na roślinie w warunkach polowych

Wyświetlanie rezultatów od 1 do 10 z 433