Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

#SkosztujUPWr
#SkosztujUPWr – produkcja ogrodnicza na zaspokojenie potrzeb odbiorców lokalnych w oparciu o standardy krótkiego łańcucha dostaw żywności i zmodyfikowany model RWS (rolnictwa wspieranego społecznie)

Wypracowanie innowacji technologicznej w zakresie uprawy roślin ogrodniczych o podwyższonych walorach jakościowych i pro-środowiskowych

SoundBerry
Innowacyjne rozwiązanie dla branży żywności mrożonej z wykorzystaniem fal akustycznych

Opracowanie i wdrożenie innowacyjnej technologii mrożenia owoców miękkich wspomaganej falami akustycznymi, pozwalającej uzyskać znacząco udoskonalone owoce maliny i truskawki

SOSS Stone Off Save Soil
Innowacyjne rozwiązania w niskowęglowej produkcji roślinnej w połączeniu z ulepszoną technologią odkamieniania pola - innowacyjna praktyka obniżenia śladu węglowego w uprawie żyta, buraka cukrowego i lucerny z wykorzystaniem maszyny do odkamieniania pola

Opracowanie i wdrożenie innowacyjnego rozwiązania w zakresie niskowęglowej produkcji roślinnej w połączeniu z ulepszoną technologią odkamieniania pola

WhiteVeg
Opracowanie innowacyjnych przetworów warzywnych zachowujących korzystny skład substancji odżywczych z wykorzystaniem unikalnej odmiany buraka białego oraz marchwi białej w celu rozwoju produkcji rolniczej i przetwórczej

Opracowanie innowacyjnych produktów warzywnych zachowujących korzystny skład substancji odżywczych z wykorzystaniem unikalnej odmiany buraka białego oraz marchwi białej przy jednoczesnym wprowadzeniu innowacyjnej  technologii uprawy, oraz  metody organizacji produkcji.

HARTIMEX
Opracowanie innowacyjnej technologii produkcji liofilizatów z wykorzystaniem emiterów fal dla optymalizacji procesu i poprawy jakości produktu

Opracowanie i wdrożenie, poprzez budowę i uruchomienie urządzenia, technologii liofilizacyjnego suszenia owoców z wykorzystaniem emiterów fal akustycznych do mieszania surowców dla poprawy jakości produktu, przyspieszenia procesu suszenia i obniżenia kosztów produkcji

Premium Chips
Opracowanie innowacyjnego produktu, w postaci Chipsów Owocowych Premium, wytworzonych z jabłek, na bazie uruchomienia linii suszarniczej w celu produkcji nowego produktu o cechach innowacyjnych - chipsów owocowych o podniesionych walorach prozdrowotnych

Opracowanie innowacyjnej technologii wytwarzania suszu owocowego wzbogaconego prozdrowotnymi składnikami z soków owocowych, w szczególności naturalnych chipsów owocowych o znacząco podniesionych walorach prozdrowotnych i sensorycznych

EKO-SAD online
Opracowanie technologii badania on-line oraz in-situ stopnia zmycia pestycydów z liści i owoców drzew owocowych pozwalających na redukcję środków ochrony roślin

Opracowanie szybkiego, taniego i łatwego w stosowaniu narzędzia do monitoringu on-line i in-situ poziomu stężenia substancji czynnej na roślinie w warunkach polowych

Innowacyjna mikrolinia produkcyjna alkoholu
Stworzenie innowacyjnej mikrolinii produkcyjnej alkoholu etylowego umożliwiającej wykorzystanie produktów rolnych oraz transfer wiedzy prawnej, ekonomicznej i technologicznej skierowanej do osób prowadzących gospodarstwa rolne

Stworzenie innowacyjnej mikrolinii produkcyjnej alkoholu etylowego, z wykorzystaniem surowca rolnego i pozostałości niehandlowej produkcji rolnej

Inteligentny Kurnik
Opracowanie i wdrożenie technologii chowu kur niosek z wykorzystaniem „inteligentnego kurnika” opartego o inteligentne technologie (PLF)

Opracowanie i wdrożenie technologii chowu kur nieśnych i produkcji jaj kurzych z wykorzystaniem inteligentnych technologii automatycznego pomiaru warunków mikroklimatycznych, dozoru termowizyjnego zwierząt i ściółki – dobrostanu niosek, poprzez opracowanie technologii "inteligentnego kurnika"  uwzględniającej aspekty ochrony środowiska

Podłoża ogrodnicze przyjazne środowisku
Opracowanie i optymalizacja ekologicznej technologii produkcji roślin rabatowo - balkonowych, wczesnowiosennych oraz jesiennych pod osłonami w podłożach przyjaznych środowisku, wytworzonych na bazie odpadowych materiałów pochodzenia drzewnego

Opracowanie i wdrożenie ekologicznej technologii produkcji roślin rabatowo-balkonowych, wczesnowiosennych oraz jesiennych pod osłonami w podłożach ekologicznych i przyjaznych środowisku

Wyświetlanie rezultatów od 1 do 10 z 430