Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

Podłoża ogrodnicze przyjazne środowisku
Opracowanie i optymalizacja ekologicznej technologii produkcji roślin rabatowo - balkonowych, wczesnowiosennych oraz jesiennych pod osłonami w podłożach przyjaznych środowisku, wytworzonych na bazie odpadowych materiałów pochodzenia drzewnego

Opracowanie i wdrożenie ekologicznej technologii produkcji roślin rabatowo-balkonowych, wczesnowiosennych oraz jesiennych pod osłonami w podłożach ekologicznych i przyjaznych środowisku

BetaMasło
Opracowanie nowej technologii otrzymywania betamasła o właściwościach prozdrowotnych

Celem projektu jest wdrożenie innowacji produktowej w postaci betamasła — masła o podwyższonej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych i ulepszonych walorach funkcjonalnych, m.in. w zakresie smarowności.

Rabarbar Podkarpacie
Opracowanie i wdrożenie innowacji w zakresie produkcji rabarbaru ogrodowego (Rheum × hybridum) o udoskonalonych cechach prozdrowotnych, sensorycznych i przetwórczych

Opracowanie i wdrożenie innowacji w zakresie produkcji poszukiwanych odmian i cennych selekcji rabarbaru ogrodowego (Rheum × hybridum) na Podkarpaciu

Czarny czosnek
"Współpraca naukowo-badawcza w ramach grupy operacyjnej kluczem do wprowadzenia innowacyjnego produktu na rynek"- Opracowanie autorskiej technologii wytwarzania czarnego czosnku

Otrzymanie innowacyjnego produktu, jakim jest czarny czosnek o istotnie zwiększonym potencjale prozdrowotnym w stosunku do produktu istniejącego już na rynku,

Indyk z natury
Opracowanie i wdrożenie innowacyjnej technologii fermowego chowu indyków rzeźnych, bez antybiotyków i z podwyższonym dobrostanem

Opracowanie innowacyjnej technologii fermowego chowu indyków rzeźnych, bez antybiotyków i z podwyższonym dobrostanem, która zostanie jednocześnie zweryfikowana w warunkach fermowych z uwzględnieniem aspektów ekonomicznych.

Haskap
Opracowanie innowacji produktowej i technologicznej związanej z procesem wytwarzania wina owocowego, jakościowego z jagody kamczackiej z zastosowaniem procesu elektrodializy

Opracowanie i wdrożenie do praktyki innowacji w zakresie wykorzystania procesu elektrodializy w produkcji wina z jagody kamczackiej celem jego odkwaszenia

Odżywcze koktajle na miarę Twoich potrzeb
Opracowanie receptur i procesu produkcji naturalnych koktajli warzywno-owocowych dostosowanych do indywidualnych potrzeb konsumentów

Opracowanie receptur i procesu produkcji naturalnych koktajli warzywno-owocowych dostosowanych do indywidualnych potrzeb konsumentów

MilkOnLine
Opracowanie innowacyjnej technologii analizy składu chemicznego mleka oraz sensorów pomiaru gazów fermentacyjnych online w połączeniu z automatycznym mikrodozowaniem dodatków paszowych w robotach udojowych

Opracowanie innowacyjnej technologii analizy składu chemicznego mleka oraz sensorów gazów fermentacyjnych (metan, dwutlenek węgla) online w połączeniu z automatycznym mikrodozowaniem dodatków paszowych w robotach udojowych w celu ograniczenia emisji amoniaku, metanu oraz dwutlenku węgla do środowiska naturalnego. 

Wołowina Klasy Premium
Innowacyjne metody chowu bydła mięsnego na opas na Przedgórzu Sudeckim w celu wytworzenia wołowiny o unikalnych właściwościach i wprowadzenie jej na rynek
Szpinakowy Zakątek
Opracowanie i wdrożenie udoskonalonej zespolonej technologii, metod agrotechnicznych i technologicznych w kształtowaniu produktu końcowego na bazie biofortyfikowanych jodem i selenem liści szpinaku

Opracowanie innowacyjnej technologii biofortyfikacji jodem i selenem w procesie uprawy szpinaku oraz przetwarzania szpinaku biofortyfikowanego.

Wyświetlanie rezultatów od 1 do 10 z 421