Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

EKO-SAD online
Opracowanie technologii badania on-line oraz in-situ stopnia zmycia pestycydów z liści i owoców drzew owocowych pozwalających na redukcję środków ochrony roślin

Opracowanie szybkiego, taniego i łatwego w stosowaniu narzędzia do monitoringu on-line i in-situ poziomu stężenia substancji czynnej na roślinie w warunkach polowych

Innowacyjna mikrolinia produkcyjna alkoholu
Stworzenie innowacyjnej mikrolinii produkcyjnej alkoholu etylowego umożliwiającej wykorzystanie produktów rolnych oraz transfer wiedzy prawnej, ekonomicznej i technologicznej skierowanej do osób prowadzących gospodarstwa rolne

Stworzenie innowacyjnej mikrolinii produkcyjnej alkoholu etylowego, z wykorzystaniem surowca rolnego i pozostałości niehandlowej produkcji rolnej

Inteligentny Kurnik
Opracowanie i wdrożenie technologii chowu kur niosek z wykorzystaniem „inteligentnego kurnika” opartego o inteligentne technologie (PLF)

Opracowanie i wdrożenie technologii chowu kur nieśnych i produkcji jaj kurzych z wykorzystaniem inteligentnych technologii automatycznego pomiaru warunków mikroklimatycznych, dozoru termowizyjnego zwierząt i ściółki – dobrostanu niosek, poprzez opracowanie technologii "inteligentnego kurnika"  uwzględniającej aspekty ochrony środowiska

Podłoża ogrodnicze przyjazne środowisku
Opracowanie i optymalizacja ekologicznej technologii produkcji roślin rabatowo - balkonowych, wczesnowiosennych oraz jesiennych pod osłonami w podłożach przyjaznych środowisku, wytworzonych na bazie odpadowych materiałów pochodzenia drzewnego

Opracowanie i wdrożenie ekologicznej technologii produkcji roślin rabatowo-balkonowych, wczesnowiosennych oraz jesiennych pod osłonami w podłożach ekologicznych i przyjaznych środowisku

BetaMasło
Opracowanie nowej technologii otrzymywania betamasła o właściwościach prozdrowotnych

Celem projektu jest wdrożenie innowacji produktowej w postaci betamasła — masła o podwyższonej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych i ulepszonych walorach funkcjonalnych, m.in. w zakresie smarowności.

Rabarbar Podkarpacie
Opracowanie i wdrożenie innowacji w zakresie produkcji rabarbaru ogrodowego (Rheum × hybridum) o udoskonalonych cechach prozdrowotnych, sensorycznych i przetwórczych

Opracowanie i wdrożenie innowacji w zakresie produkcji poszukiwanych odmian i cennych selekcji rabarbaru ogrodowego (Rheum × hybridum) na Podkarpaciu

Czarny czosnek
"Współpraca naukowo-badawcza w ramach grupy operacyjnej kluczem do wprowadzenia innowacyjnego produktu na rynek"- Opracowanie autorskiej technologii wytwarzania czarnego czosnku

Otrzymanie innowacyjnego produktu, jakim jest czarny czosnek o istotnie zwiększonym potencjale prozdrowotnym w stosunku do produktu istniejącego już na rynku,

Indyk z natury
Opracowanie i wdrożenie innowacyjnej technologii fermowego chowu indyków rzeźnych, bez antybiotyków i z podwyższonym dobrostanem

Opracowanie innowacyjnej technologii fermowego chowu indyków rzeźnych, bez antybiotyków i z podwyższonym dobrostanem, która zostanie jednocześnie zweryfikowana w warunkach fermowych z uwzględnieniem aspektów ekonomicznych.

Haskap
Opracowanie innowacji produktowej i technologicznej związanej z procesem wytwarzania wina owocowego, jakościowego z jagody kamczackiej z zastosowaniem procesu elektrodializy

Opracowanie i wdrożenie do praktyki innowacji w zakresie wykorzystania procesu elektrodializy w produkcji wina z jagody kamczackiej celem jego odkwaszenia

Odżywcze koktajle na miarę Twoich potrzeb
Opracowanie receptur i procesu produkcji naturalnych koktajli warzywno-owocowych dostosowanych do indywidualnych potrzeb konsumentów

Opracowanie receptur i procesu produkcji naturalnych koktajli warzywno-owocowych dostosowanych do indywidualnych potrzeb konsumentów

Wyświetlanie rezultatów od 1 do 10 z 424