Baza Grup Operacyjnych EPI
Lista grup
Wprowadzenie innowacyjnego procesu produkcji pasz wysokobiałkowych, opartego na przetwarzaniu produktów ubocznych z wytopu tłuszczu zwierzęcego. Projekt wspiera gospodarkę o obiegu zamkniętym, chroni środowisko i umożliwia komercjalizację technologii w innych zakładach, jednocześnie zwiększając efektywność hodowli drobiu.
Wdrożenie znacznie ulepszonej technologii w postaci cyfrowego narzędzia umożliwiającego szybkie i trafne zarządzanie produkcją wysokiej jakości mięsa indyczego, na podstawie stale zbieranych obiektywnych danych z wyselekcjonowanych obiektów w zakresie parametrów środowiskowych w obiektach
Zapewnienie stabilnej produkcji wysokiej jakości mleka siennego genotyp A2
Wypracowanie innowacji technologicznej w zakresie uprawy roślin ogrodniczych o podwyższonych walorach jakościowych i pro-środowiskowych
Opracowanie i wdrożenie innowacyjnej technologii mrożenia owoców miękkich wspomaganej falami akustycznymi, pozwalającej uzyskać znacząco udoskonalone owoce maliny i truskawki
Opracowanie i wdrożenie innowacyjnego rozwiązania w zakresie niskowęglowej produkcji roślinnej w połączeniu z ulepszoną technologią odkamieniania pola
Opracowanie innowacyjnych produktów warzywnych zachowujących korzystny skład substancji odżywczych z wykorzystaniem unikalnej odmiany buraka białego oraz marchwi białej przy jednoczesnym wprowadzeniu innowacyjnej technologii uprawy, oraz metody organizacji produkcji.
Opracowanie i wdrożenie, poprzez budowę i uruchomienie urządzenia, technologii liofilizacyjnego suszenia owoców z wykorzystaniem emiterów fal akustycznych do mieszania surowców dla poprawy jakości produktu, przyspieszenia procesu suszenia i obniżenia kosztów produkcji
Opracowanie innowacyjnej technologii wytwarzania suszu owocowego wzbogaconego prozdrowotnymi składnikami z soków owocowych, w szczególności naturalnych chipsów owocowych o znacząco podniesionych walorach prozdrowotnych i sensorycznych
Opracowanie szybkiego, taniego i łatwego w stosowaniu narzędzia do monitoringu on-line i in-situ poziomu stężenia substancji czynnej na roślinie w warunkach polowych