Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

Makuch Rzepakowy
Produkcja oleju tłoczonego na zimno i fermentowanego makuchu z rzepaku w gospodarstwie rolniczym

Innowacyjne wykorzystanie rzepaku ozimego do produkcji oleju i zakwaszanego makuchu paszowego dla trzody chlewnej.

Bovisort FemCell
Opracowanie innowacyjnej technologii sortowania plemników w celu otrzymania bydła określonej płci

Wykorzystanie nanocząstek złota w procesie sortowania plemników buhajów otwierające drogę do skuteczniejszego pozyskiwania cieląt płci żeńskiej, przy jednoczesnym obniżeniu kosztów produkcji nasienia, zwiększeniu wskaźnika zapłodnień i minimalizacji strat zarodkowych.

Grupa Operacyjna EPI CleanField
CleanField - Opracowanie i wdrożenie innowacji związanych z odkamienianiem pól uprawnych oraz ich wpływu na jakość i wielkość plonu wybranych roślin uprawnych oraz strukturę gleby

Poprawa efektywności uprawy roślin warzywniczych oraz rolniczych poprzez opracowanie i wdrożenie innowacji związanych z odkamienianiem pól uprawnych

Indyk tour
Opracowanie i wdrożenie metody optymalizującej transport indyków od hodowców do zakładu drobiarskiego

Poprawa dobrostanu ptaków podczas transportu poprzez opracowanie i wdrożenie metody optymalizującej transport indyków od hodowców do zakładu drobiarskiego

GP Klasa
Innowacyjna metoda impregnacji powierzchniowej jako sposób zapewnienia wysokiej jakości liofilizowanych produktów w cyklu logistycznym od produkcji do konsumpcji

Opracowanie innowacyjnej na skalę światową technologii impregnacji liofilizatów z wykorzystaniem naturalnych komponentów stanowiących barierę dla utraty lotnych związków organicznych oraz ograniczająca rehydratację pozyskanych liofilizatów.

InnoDrób
Poprawa efektywności produkcji drobiu rzeźnego poprzez opracowanie i wdrożenie innowacji w zakresie wprowadzenia do praktyki gospodarczej nowej, wysoko białkowej paszy treściwej o wysokiej strawności

Wprowadzenie innowacyjnego procesu produkcji pasz wysokobiałkowych, opartego na przetwarzaniu produktów ubocznych z wytopu tłuszczu zwierzęcego. Projekt wspiera gospodarkę o obiegu zamkniętym, chroni środowisko i umożliwia komercjalizację technologii w innych zakładach, jednocześnie zwiększając efektywność hodowli drobiu.

DigitalFarmManagement
Cyfrowe zarządzanie wielkotowarową produkcją indyków rzeźnych

Wdrożenie znacznie ulepszonej technologii w postaci cyfrowego narzędzia umożliwiającego szybkie i trafne zarządzanie produkcją wysokiej jakości mięsa indyczego, na podstawie stale zbieranych obiektywnych danych z wyselekcjonowanych obiektów w zakresie parametrów środowiskowych w obiektach

JuchowoMilk
Pozyskiwanie najwyższej jakości biodynamicznego mleka siennego A2

Zapewnienie stabilnej produkcji wysokiej jakości mleka siennego genotyp A2

#SkosztujUPWr
#SkosztujUPWr – produkcja ogrodnicza na zaspokojenie potrzeb odbiorców lokalnych w oparciu o standardy krótkiego łańcucha dostaw żywności i zmodyfikowany model RWS (rolnictwa wspieranego społecznie)

Wypracowanie innowacji technologicznej w zakresie uprawy roślin ogrodniczych o podwyższonych walorach jakościowych i pro-środowiskowych

SoundBerry
Innowacyjne rozwiązanie dla branży żywności mrożonej z wykorzystaniem fal akustycznych

Opracowanie i wdrożenie innowacyjnej technologii mrożenia owoców miękkich wspomaganej falami akustycznymi, pozwalającej uzyskać znacząco udoskonalone owoce maliny i truskawki

Wyświetlanie rezultatów od 1 do 10 z 438