Rolnictwo i produkcja rolna

Jakość żywności jako kierunek rozwoju rolnictwa w UE
Najnowsza publikacja wydana w ramach projektu Fundacji na rzecz Rozwoju Polskiego Rolnictwa na temat jakości żywności, w tym systemów produkcji żywności certyfikowanej (cele, szanse i ograniczenia).

Żywienie bydła mlecznego - zapoznaj się z publikacją!
Do pobrania publikacja wydana przez CDR w Brwinowie, w której uwzględniono najnowsze spojrzenie na niektóre aspekty żywienia krów mlecznych.

Precyzyjne i inteligentne rolnictwo – stan i perspektywy wdrażania
Publikacja opracowana w ramach projektu "Europejski Zielony Ład - wyzwania i szanse dla polskiego rolnictwa", realizowanego przez Fundację na rzecz Rozwoju Polskiego Rolnictwa.

Nowe wymagania w zakresie etykietowania wina
Od 8 grudnia br. zaczną obowiązywać nowe unijne przepisy dotyczące etykietowania wina w zakresie wykazu składników i informacji o wartości odżywczej.

Wsparcie w zakresie rolnictwa 4.0.
Aktualizacja z 17.11.2023 r. : Rolnictwo 4.0: zmiana terminu naboru – wnioski od 15 listopada do 17 listopada 2023 r. do godz. 23:59:59

Interwencje pszczelarskie – wkrótce start siedmiu naborów
Od 20 listopada 2023 r. do 18 stycznia 2024 r. hodowcy pszczół, zrzeszające pszczelarzy organizacje, ośrodki doradztwa rolniczego i jednostki naukowo-badawcze będą mogli składać wnioski o dofinansowanie.