
Trwa nabór do ósmej edycji programu Challenge Labs 2025 - maratonu projektowania innowacji z wykorzystaniem narzędzi AI.
Celem programu jest opracowanie koncepcji na innowacyjne produkty i rozwiązania technologiczne w branży spożywczej oraz FMCG. Całość realizowana jest w formie Design Sprintu trwającego od 4 czerwca do 15 czerwca, w trakcie którego zespoły projektowe biorą udział w sesjach warsztatowych oraz spotkaniach projektowych moderowanych przez ekspertów z zakresu Design Thinking oraz Service Design z Generatora Pomysłów, a całość kończą prezentacjami inwestorskimi swoich rozwiązań.
Dla kogo?
Program skierowany jest do absolwentów, naukowców, doktorów, młodych specjalistów, profesjonalistów, ekspertów oraz osób z wiedzą i doświadczeniem z następujących obszarów:
- rolnictwo;
- technologia żywności i biotechnologia;
- nauki o żywieniu;
- nauki społeczne;
- informatyka;
- kierunki biznesowe;
- marketing.
Dlaczego warto?
1. Innowacyjne narzędzia i metodologie – dowiesz się jak tworzyć innowacyjne produkty i usługi zgodne z potrzebami klientów.
2. Spostrzeżenia z branży rolno-spożywczej – dowiesz się o trendach biznesowych i wyzwaniach mających wpływ na branżę rolno-spożywczą.
3. Porady ekspertów – będziesz mieć możliwość skonsultowania swoich pomysłów z wybitnymi ekspertami z branży rolno-spożywczej.
4. Inspirujący ludzie – spotkasz się i będziesz pracować z innymi entuzjastami o bogatej wiedzy i doświadczeniu.
5. AI Powered – nauczysz się jak projektować innowacje w najefektywniejszy obecnie sposób, czyli współpracując ze sztuczną inteligencją.
Dla uczestników programu przewidziane są nagrody, a główną jest 3 000 euro.
Zgłoszenia
Zgłoszenia do programu odbywają się poprzez formularz online dostępny do 18 kwietnia 2025 r.
Wyniki rekrutacji odbędą się w pierwszej połowie maja 2025 r.
Więcej informacji
Szczegółowe informacje o programie Challenge Labs, w tym poprzednie edycje, dostępne są na stronie internetowej EIT Food — otwórz.