|

Systemy Jakości Żywności w Planie Strategicznym dla WPR 2023-2027

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zaprasza do udziału w konferencji adresowanej do poszczególnych grup beneficjentów PS WPR na lata 2023–2027 w ramach interwencji:

  •  13.3 „Promowanie, informowanie i marketing dotyczący żywności wytwarzanej w ramach systemów jakości żywności” 
  • 13.4 „Rozwój współpracy producentów w ramach systemów jakości żywności”

Konferencja odbędzie się w dniu 6 września 2023 r. w godz. 11.00-15.00 w Narodowym Instytucie Kultury i Dziedzictwa Wsi w Warszawie, ul. Krakowskie Przedmieście 66.

Program wydarzenia [kliknij tutaj]

Wydarzenie skierowane jest do potencjalnych beneficjentów ww. interwencji, a także podmiotów działających na rzecz rolnictwa i rozwoju wsi, w tym: rolników, producentów żywności i producentów uczestniczących w systemach jakości żywności, przedstawicieli organizacji branżowych, pracowników ośrodków doradztwa rolniczego i urzędów marszałkowskich.

Na konferencji zaprezentowane zostaną możliwości wykorzystania wsparcia wynikającego z interwencji I.13.3 oraz I.13.4, jak również przedstawione zostaną informacje dotyczące warunków i trybu przyznawania pomocy potencjalnym beneficjentom tych interwencji. Omówione zostaną również systemy jakości żywności działające w Polsce, których uczestnicy będą mogli skorzystać ze wsparcia w ramach obu interwencji.

Potwierdzenie uczestnictwa udziału w konferencji należy zgłaszać do dnia 5 września 2023 r. na adres: magdalena.glodek@minrol.gov.pl tel.: (22) 623 22 08 lub magdalena.kolak@minrol.gov.pl tel.: (22) 623 18 10.


Interwencje te przyczynią się odpowiednio do zwiększenia rozpoznawalności produktów wytwarzanych w ramach systemów jakości żywności oraz do wzmocnienia i rozwoju współpracy w ramach tych systemów, a także do rozwoju produkcji i zapewnienia dostępności na rynku produktów wytwarzanych w ich ramach.