Baza Grup Operacyjnych EPI
Lista grup
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie kompleksowego programu odchowu brojlera kurzego z zastosowaniem innowacyjnych rozwiązań technologicznych wpływających na poprawę parametrów produkcyjnych i dobrostanu stada oraz opracowanie dedykowanego programu fitobiotycznego w chowie brojlera.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie systemowego sposobu zbierania oraz magazynowania ziarna.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest skrócenie łańcuchów dostaw od rolnika do konsumenta oraz zapewnienie stabilnej produkcji i dostaw, realizowane przez wspólne inwestycje, produkcję, logistykę, działania marketingowe oraz współpracę przy sprzedaży produktów w ramach grupy operacyjnej.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest uzyskanie mrożonego groszku o jakości PREMIUM, cechującego się podwyższoną jakością i bezpieczeństwem z możliwością dłuższego niż typowy okresu przechowywania.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie technologii zagospodarowania pozaasortymentowych warzyw, wybranych odmian o określonych właściwościach fizyko-chemicznych/sensorycznych, w produkcji porcjowanych warzyw mrożonych z homogennej pasty, poddawanych procesowi brykietowania.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie innowacyjnej technologii pozyskania, przygotowania i przetwórstwa surowców zielarskich oraz opracowanie udoskonalonych herbat ziołowych jednorodnych o unikalnych cechach jakościowych.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie narzędzia opartego na integracji rozwiązań wykorzystywanych w sadownictwie.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest zagospodarowanie pozaasortymentowych warzyw (wybranych gatunków i odmian) w produkcji nisko- i bezalkoholowych napojów piwnych o podniesionej aktywności przeciwutleniającej oraz naturalnych dodatków spożywczych (modyfikatorów smaku i zapachu) z wytłoczyn warzywnych, będących produktem ubocznym w procesie wytwarzania tychże napojów.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie, budowa i weryfikacja eksperymentalna w warunkach polowych prototypu systemu selektywnego zwalczania szkodników w plantacjach rzepaku, a także zapewnienia bezpieczeństwa owadom pożytecznym, w szczególności pszczołom.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i otrzymanie truskawki o lepszych parametrach w kontrolowanych warunkach wilgotnościowych i temperatury w tunelu oraz monitorowanie poziomu pożywki i jej odczynu.