Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

Szczęśliwy Kurczak Premium w Ziołowym Standardzie
Opracowanie i wdrożenie kompleksowego systemu odchowu brojlera kurzego w warunkach przemysłowych z uwzględnieniem innowacyjnych produktów fitobiotycznych i nowoczesnych elementów technologicznych

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie kompleksowego programu odchowu brojlera kurzego z zastosowaniem innowacyjnych rozwiązań technologicznych wpływających na poprawę parametrów produkcyjnych i dobrostanu stada oraz opracowanie dedykowanego programu fitobiotycznego w chowie brojlera.

Zdrowe Ziarna
Innowacyjna, proekologiczna konstrukcja silosów zbożowych niwelująca straty ziarna związane z rozwojem mikroorganizmów , zwłaszcza grzybów pleśniowych

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie systemowego sposobu zbierania oraz magazynowania ziarna.

Beskidzka Grupa innowacji Rolniczych
Współpraca grupy rolników w celu stworzenia innowacyjnego krótkiego łańcucha dostaw żywności

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest skrócenie łańcuchów dostaw od rolnika do konsumenta oraz zapewnienie stabilnej produkcji i dostaw, realizowane przez wspólne inwestycje, produkcję, logistykę, działania marketingowe oraz współpracę przy sprzedaży produktów w ramach grupy operacyjnej.

Groszek Premium
Opracowanie innowacyjnej linii technologicznej mrożonego groszku o podwyższonej jakości i bezpieczeństwie

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest uzyskanie mrożonego groszku o jakości PREMIUM, cechującego się podwyższoną jakością i bezpieczeństwem z możliwością dłuższego niż typowy okresu przechowywania.

WegeMIXtura
Nowa technologia porcjowanych warzywnych produktów mrożonych typu „Ready to cook” jako element strategii bezodpadowego zagospodarowania płodów rolnych

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie technologii zagospodarowania pozaasortymentowych warzyw, wybranych odmian o określonych właściwościach fizyko-chemicznych/sensorycznych, w produkcji porcjowanych warzyw mrożonych z homogennej pasty, poddawanych procesowi brykietowania.

NIR4herbs
Opracowanie innowacyjnej technologii pozyskania, przygotowania i przetwórstwa surowców zielarskich w produkcji udoskonalonych herbat ziołowych jednorodnych o dodatkowych cechach funkcjonalnych

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie innowacyjnej technologii pozyskania, przygotowania i przetwórstwa surowców zielarskich oraz opracowanie udoskonalonych herbat ziołowych jednorodnych o unikalnych cechach jakościowych.

Fruit App
FruitApp - system do zarządzania sadem

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie narzędzia opartego na integracji rozwiązań wykorzystywanych w sadownictwie.

VeBeer
Zagospodarowanie pozaasortymentowych warzyw w produkcji funkcjonalnych nisko- i bezalkoholowych napojów piwnych oraz dodatków spożywczych na bazie wytłoczyn warzywnych będących produktem ubocznym w procesie wytwarzania tychże napojów

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest zagospodarowanie pozaasortymentowych warzyw (wybranych gatunków i odmian) w produkcji nisko- i bezalkoholowych napojów piwnych o podniesionej aktywności przeciwutleniającej oraz naturalnych dodatków spożywczych (modyfikatorów smaku i zapachu) z wytłoczyn warzywnych, będących produktem ubocznym w procesie wytwarzania tychże napojów.

Konsorcjum Bezpieczna Plantacja Rzepaku
Podniesienie jakości i efektywnosci produkcji rzepaku i miodu oraz zapewnienie bezpieczeństwa pszczół na plantacji poprzez zastosowanie innowacyjnej, opartej na metodach sztucznej inteligencji, technologii monitorowania stanu plantacji, wnioskowania

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie, budowa i weryfikacja eksperymentalna w warunkach polowych prototypu systemu selektywnego zwalczania szkodników w plantacjach rzepaku, a także zapewnienia bezpieczeństwa owadom pożytecznym, w szczególności pszczołom.

Lepsza Truskawka
Opracowanie innowacji produktowej i procesowej w postaci systemu automatycznej kontroli mikroklimatu w tunelach foliowych dla upraw truskawek na przyspieszony zbiór

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i otrzymanie truskawki o lepszych parametrach w kontrolowanych warunkach wilgotnościowych i temperatury w tunelu oraz monitorowanie poziomu pożywki i jej odczynu.

Wyświetlanie rezultatów od 81 do 90 z 421