Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

Polskie Konsorcjum Badań Nad Burakiem Cukrowym
Burak Cukrowy Od Pola Do Stołu

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie innowacyjnej technologii uprawy buraka cukrowego dostosowanej do założeń "Zielonego  Ładu" - ograniczenie zużycia pestycydów, zmniejszenie ryzyka wystąpienia pozostałości śor.

GreenBox
GreenBox - Opracowanie i wdrożenie innowacji związanych z mobilnym systemem do hydroponicznej produkcji pasz dla zwierząt gospodarskich

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie do praktyki grupy operacyjnej nowatorskich rozwiązań w postaci mobilnych urządzeń do hydroponicznej produkcji pasz dla zwierząt gospodarskich z zamiarem zwiększenia efektywności żywienia tych zwierząt gospodarskich.

Zrównoważona Produkcja Wołowiny
Opracowanie i wdrożenie innowacji związanych z technologiami "Rolnictwa Precyzyjnego" i "Precyzyjnej produkcji zwierzęcej" w obszarze produkcji wołowiny zrównoważonej zgodnej ze strategią "od pola do stołu"

Opracowanie i wdrożenie do praktyki grupy operacyjnej bardzo nowatorskich rozwiązań w obszarze rolnictwa precyzyjnego (PA) oraz precyzyjnej produkcji zwierzęcej (PLF).

Mykoherbals
Opracowanie innowacyjnych produktów na bazie suszu z ekologicznie uprawianej soplówki jeżowatej (Hericium erinaceus) o wysokich parametrach jakościowych i funkcjonalnych.

Optymalizacja ekologicznych warunków uprawy owocników soplówki jeżowatej o wysokich parametrach użytkowych, optymalizacja procesu przygotowania suszu z owocników oraz wytworzenia produktów na bazie suszu i mikrokapsułkowanych wytłoków z aronii.

Wspomagana Kukurydza
Innowacyjna technologia i organizacja uprawy kukurydzy wsparta biologicznie

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie innowacyjnej technologii produkcji kukurydzy, ukierunkowanej na zwiększenie plonów ziarna i biomasy, ochronę przed szkodnikami i fitopatogenami oraz zwiększenie opłacalności ekonomicznej produkcji. 

Zdrowy Cielak
Opracowanie innowacyjnego sposobu żywienia cielaków poprawiającego efektywność produkcji.

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest  wdrożenie nowego sposobu żywienia cielaków poprawiającego dobrostan zwierząt hodowanych oraz ograniczającego metanogenezę w gospodarstwie rolnym. 

Satelitarna regulacja wzrostu
Kontrola zróżnicowania łanu i czasu dojrzewania poprzez precyzyjną aplikację regulatora wzrostu w powiązaniu z bieżącym monitoringiem satelitarnym reakcji uprawy

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie ulepszonych metod kontroli rozwoju ozimin: pszenicy i rzepaku przy użyciu precyzyjnie dawkowanych regulatorów wzrostu, celem zredukowania strat związanych z nierównomiernym rozwojem łanu.

Hodowla przyszłości
Poprawa dobrostanu zwierząt z wykorzystaniem szybkich przesiewowych badań pod kątem detekcji podwyższonej temperatury zwierząt oraz procesów termicznych w rolnictwie za pomocą uniwersalnego nieinwazyjnego oraz mobilnego detektora TherMobEye

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest poprawa dobrostanu zwierząt z wykorzystaniem szybkich przesiewowych badań pod kątem detekcji podwyższonej temperatury zwierząt oraz procesów termicznych w rolnictwie. 

Fermenfeed
Innowacje w redukcji zużycia zbóż i importowanej śruty sojowej w żywieniu zwierząt

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wytworzenie innowacji produktowych, technologicznych oraz organizacyjnych w celu redukcji zużycia zboża i importowanej poekstrakcyjnej śruty sojowej GMO w celu zwiększenie poziomu konkurencyjności i innowacyjności produkcji trzody chlewnej w Polsce.

Scan Spectrum
Scan Spectrum - innowacja w polskim rolnictwie

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wytworzenie ulepszonych innowacji organizacyjnych oraz technologicznych w zakresie badań roślin, oraz przekładania wyników na precyzję wykorzystania nawozów i optymalizację środowiska rozwoju roślin.

Wyświetlanie rezultatów od 71 do 80 z 421