Baza Grup Operacyjnych EPI
Lista grup
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie do praktyki grupy operacyjnej bardzo nowatorskiego rozwiązania w postaci stacji Beef Progeny Test dla bydła mięsnego w celu zrównoważenia produkcji wołowiny oraz poprawy jej jakości kulinarnej.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie innowacji w zakresie produktu, metody organizacji i marketingu oraz technologii polegającej na suchym frakcjonowaniu połączonym z mikronizacją surowca – ziaren kukurydzy na mączkę o sprecyzowanych parametrach oraz jej nowych zastosowań.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest poprawa efektywności opasu bydła mięsnego w polskich gospodarstwach poprzez opracowanie technologii wytwarzania oraz innowacyjnych pasz, zarówno w postaci gotowych TMR-ów, jak i ubocznych produktów tj. mokry placek, dedykowanych dla bydła opasowego oraz testowanie pilotażowej linii do produkcji i konserwacji i konfekcjonowania tych pasz.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wprowadzenie innowacyjnych produktów na rynek RP: białka owadziego (PAP owadzi) odtłuszczonego i o niskiej zawartości chityny oraz tłuszczu owadziego (oleju) zawierającego nienasycone kwasy tłuszczowe i chityny.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjna projektu jest opracowanie i wdrożenie technologii otrzymywania innowacyjnego składnika żywności wegańskiej wytworzonego na bazie orzechów dębu.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wspólna sprzedaż w ramach krótkich łańcuchów dostaw żywności.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie innowacyjnej metody produkcji i oceny nasienia buhaja pod kątem użycia go do pozyskania zarodków o określonej płci metodą hodowli zarodków in vitro w reprezentatywnych dwóch rasach krów mlecznych i mięsnych najczęściej hodowanych w Polsce.
Opracowanie i wdrożenie innowacyjnej technologii zwalczania szkodników w ekologicznych sadach jabłoniowych i gruszowych oraz prototypu opryskiwacza służącego do olejowego oprysku drobnokroplistego.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie innowacji w zakresie systemów monitoringu dobrostanu i stresu mających zastosowanie przy produkcji mleka i mięsa (wołowiny).
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie innowacyjnego systemu wentylacji rozproszonej jako podstawowego elementu służącego poprawie dobrostanu zwierząt w budynkach inwentarskich (gęśniku).