Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

Beef Progeny Test
Opracowanie i wdrożenie innowacyjnej stacji Beef Progeny Test dla bydła mięsnego w celu zrównoważenia produkcji wołowiny oraz poprawy jej jakości kulinarnej

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie do praktyki grupy operacyjnej bardzo nowatorskiego rozwiązania w postaci stacji Beef Progeny Test dla bydła mięsnego w celu zrównoważenia produkcji wołowiny oraz poprawy jej jakości kulinarnej.

Corn meal
Opracowanie i wdrożenie innowacyjnych technologii suchego frakcjonowania wraz z mikronizacją suszonych ziaren kukurydzy

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie innowacji w zakresie produktu, metody organizacji i marketingu oraz technologii polegającej na suchym frakcjonowaniu połączonym z mikronizacją surowca – ziaren kukurydzy na mączkę o sprecyzowanych parametrach oraz jej nowych zastosowań.

Grupa Operacyjna Produkty Uboczne
Zrównoważona produkcja wołowiny kulinarnej z oparciu o uboczne produkty powstałe przy produkcji alkoholu i skrobi z wykorzystaniem innowacyjnych, niskonakładowych metod ich konserwacji i dystrybucji.

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest poprawa efektywności opasu bydła mięsnego w polskich gospodarstwach poprzez opracowanie technologii wytwarzania oraz innowacyjnych pasz, zarówno w postaci gotowych TMR-ów, jak i ubocznych produktów tj. mokry placek, dedykowanych dla bydła opasowego oraz testowanie pilotażowej linii do produkcji i konserwacji i konfekcjonowania tych pasz.

Tenebrio molitor
Innowacyjna technologia przetwarzania larw mącznika młynarka i wprowadzanie na rynek bezpiecznych produktów pochodzenia owadziego

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wprowadzenie innowacyjnych produktów na rynek RP: białka owadziego (PAP owadzi) odtłuszczonego i o niskiej zawartości chityny oraz tłuszczu owadziego (oleju) zawierającego nienasycone kwasy tłuszczowe i chityny.

Orzech Dębu
Opracowanie innowacji produktowej i procesowej związanej z technologią wytwarzania wegańskich gąszczy zawierających odgoryczoną masę orzechów dębu o działaniu stabilizującym strukturę produktu jako nowy kierunek zagospodarowania leśnych zasobów

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjna projektu jest opracowanie i wdrożenie technologii otrzymywania innowacyjnego składnika żywności wegańskiej wytworzonego na bazie orzechów dębu.

Kalsad
Utworzenie Krótkiego Łańcucha Dostaw

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wspólna sprzedaż w ramach krótkich łańcuchów dostaw żywności.

Bycza Krowa
Opracowanie innowacyjnej metody produkcji i oceny nasienia buhaja pod kątem użycia go do pozyskania zarodków o określonej płci metodą hodowli zarodków in vitro w reprezentatywnych dwóch rasach krów mlecznych i mięsnych najczęściej hodowanych w Polsce

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie innowacyjnej metody produkcji i oceny nasienia buhaja pod kątem użycia go do pozyskania zarodków o określonej płci metodą hodowli zarodków in vitro w reprezentatywnych dwóch rasach krów mlecznych i mięsnych najczęściej hodowanych w Polsce.

Zdrowe drzewo smaczny owoc
Innowacyjna technologia zwalczania szkodników wraz z ulepszoną metodą organizacji i marketingu w ekologicznych sadach jabłoniowych i gruszowych

Opracowanie i wdrożenie innowacyjnej technologii zwalczania szkodników w ekologicznych sadach jabłoniowych i gruszowych oraz prototypu opryskiwacza służącego do olejowego oprysku drobnokroplistego.

SWR DO
System Wzajemnej Relacji DO: Wykrywanie i identyfikacja zaburzeń w stanie psychofizycznym krów z wykorzystaniem analizy wieloparametrycznej i algorytmów opartych na sztucznych sieciach neuronowych

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie innowacji w zakresie systemów monitoringu dobrostanu i stresu mających zastosowanie przy produkcji mleka i mięsa (wołowiny).

Polska Zdrowa Gęś
Opracowanie, wykonanie i testowanie prototypowego wysokosprawnego systemu wentylacji rozproszonej, rewersyjnej z wysokim stopniem odzysku ciepła wraz z oceną kształtowania warunków mikroklimatycznych i ekonomicznych w budynkach inwentarskich (gęśniku)

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie innowacyjnego systemu wentylacji rozproszonej jako podstawowego elementu służącego poprawie dobrostanu zwierząt w budynkach inwentarskich (gęśniku).

Wyświetlanie rezultatów od 61 do 70 z 421