Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

Najlepsze z Wysokomazowieckiego
Konsorcjum na rzecz tworzenia krótkich łańcuchów dostaw w zakresie sprzedaży ziemniaków, warzyw, olejów i soków

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest działanie na rzecz szerszego wejścia na rynek z ofertą oraz zwiększenia sprzedaży własnych produktów pod jednym logo.

Smart Monitoring
System monitoringu krów wykorzystujący analizę obrazów z kamer światła białego i podczerwieni przy wykorzystaniu metod głębokich sieci neuronowych

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest optymalizacja hodowli bydła mlecznego poprzez analizę preferencji i zachowań zwierząt, nadzoru nad stadem, wczesnej identyfikacji stanów chorobowych poprzez stworzenie automatycznego systemu nadzoru.

Original Food
Innowacyjna metoda stymulacji wegetatywnego rozmnażania roślin na przykładzie żurawiny wielkoowocowej (Vaccinium macrocarpon Aiton) z zastosowaniem nowych inicjatorów organicznych

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie  innowacyjnej w skali światowej metody stymulacji wegetatywnego rozmnażania roślin żurawiny wielkoowocowej (Vaccinium macrocarpon Aiton) z zastosowaniem nowych inicjatorów organicznych.

Witpol
Innowacyjna metoda produkcji i przechowywania soi o obniżonej zawartości związków z grupy off-flavour jako surowca do wytwarzania produktów sojowych

Celem realizowanego przez Grupę operacyjną projektu jest opracowanie innowacyjnych rozwiązań agrotechnicznych i przechowalniczych pozwalających wprowadzić na rynek surowiec roślinny tj. soję o znacząco lepszych cechach jakościowych a szczególnie obniżonej zawartości związków z grupy off-flavour.

Uprawa 4.0
Opracowanie technologii produkcji skrobiowo-białkowej paszy treściwej zgodnej z założeniami dekarbonizacji rolnictwa i Europejskiego Zielonego Ładu

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie udoskonalonej techniki i technologii na przemian rzędowej uprawy roślin przy zaspokojeniu indywidualnych wymagań agrotechnicznych gatunków w mieszance w konsekwencji uzyskanie znacznie udoskonalonej mieszanki ziarna zbóż i nasion roślin strączkowych jako paszy treściwej dla zwierząt gospodarskich.

Zdrowe Korzeniowe
Opracowanie i wdrożenie metody organizacji produkcji i znacznie udoskonalonej technologii przechowywania buraków ćwikłowych w gospodarstwie rolnym oraz stworzenie interaktywnej platformy cyfrowej jako rozwiązania cyfrowego do zastosowania u rolnika

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie metody organizacji produkcji i technologii przechowywania warzyw korzeniowych w gospodarstwie rolnym.

Polski Imbir
Introdukcja uprawy imbiru (Zingiber officinale Rosc.) w Polsce na potrzebę opracowania nowej technologii wytwarzania klarowanych napojów funkcjonalnych

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie technologii uprawy imbiru poprzez przeniesienie jej do warunków geograficznych i środowiskowych panujących w Polsce wraz z optymalizacją procesu podkiełkowania kłączy w kontrolowanych warunkach

Grupa Operacyjna Pakdrób
Modyfikacja technologii chowu kurcząt brojlerów w zakresie wykorzystania autorskiej receptury paszy o poprawionym statusie antyoksydacyjnym oraz poprawy dobrostanu zwierząt i zmniejszenia obciążenia wybiegów dzięki zastosowaniu kurników mobilnych

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie udoskonalonej technologii chowu i uboju kurcząt brojlerów pozwalającej na wprowadzenie na rynek mięsa drobiowego klasy "premium" charakteryzującego się wysokimi walorami smakowymi i polepszonymi parametrami jakościowymi przy jednoczesnym polepszeniu dobrostanu zwierząt i zmniejszeniu obciążeniu środowiska.

Grist
Ekologiczna produkcja ziarna oraz przetwarzanie pozostałości browarniczych na mączkę, z wykorzystaniem innowacyjnego sposobu dehydratacji

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest podniesienie konkurencyjności polskiego rolnictwa poprzez opracowanie technologii wytwarzania ekologicznego ziarna zbóż, jako surowca do produkcji słodu, a następnie dehydratacji pozostałości browarniczych i wytworzenie mączki funkcjonalnej, o wysokiej wartości odżywczej i prozdrowotnej. 

Hordeum Instant
Wzrost konkurencyjności polskiego rolnictwa poprzez promocję i optymalizację upraw czarnego jęczmienia ze wskazaniem możliwości jego wykorzystania w produkcji innowacyjnych produktów zbożowych typu instant

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wzrost konkurencyjności polskiego rolnictwa poprzez promocję i optymalizację upraw czarnego jęczmienia ze wskazaniem możliwości jego wykorzystania w produkcji innowacyjnych produktów zbożowych typu instant  - Hordeum Instant.

Wyświetlanie rezultatów od 51 do 60 z 421