Baza Grup Operacyjnych EPI
Lista grup
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest działanie na rzecz szerszego wejścia na rynek z ofertą oraz zwiększenia sprzedaży własnych produktów pod jednym logo.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest optymalizacja hodowli bydła mlecznego poprzez analizę preferencji i zachowań zwierząt, nadzoru nad stadem, wczesnej identyfikacji stanów chorobowych poprzez stworzenie automatycznego systemu nadzoru.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie innowacyjnej w skali światowej metody stymulacji wegetatywnego rozmnażania roślin żurawiny wielkoowocowej (Vaccinium macrocarpon Aiton) z zastosowaniem nowych inicjatorów organicznych.
Celem realizowanego przez Grupę operacyjną projektu jest opracowanie innowacyjnych rozwiązań agrotechnicznych i przechowalniczych pozwalających wprowadzić na rynek surowiec roślinny tj. soję o znacząco lepszych cechach jakościowych a szczególnie obniżonej zawartości związków z grupy off-flavour.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie udoskonalonej techniki i technologii na przemian rzędowej uprawy roślin przy zaspokojeniu indywidualnych wymagań agrotechnicznych gatunków w mieszance w konsekwencji uzyskanie znacznie udoskonalonej mieszanki ziarna zbóż i nasion roślin strączkowych jako paszy treściwej dla zwierząt gospodarskich.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie metody organizacji produkcji i technologii przechowywania warzyw korzeniowych w gospodarstwie rolnym.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie technologii uprawy imbiru poprzez przeniesienie jej do warunków geograficznych i środowiskowych panujących w Polsce wraz z optymalizacją procesu podkiełkowania kłączy w kontrolowanych warunkach
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie udoskonalonej technologii chowu i uboju kurcząt brojlerów pozwalającej na wprowadzenie na rynek mięsa drobiowego klasy "premium" charakteryzującego się wysokimi walorami smakowymi i polepszonymi parametrami jakościowymi przy jednoczesnym polepszeniu dobrostanu zwierząt i zmniejszeniu obciążeniu środowiska.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest podniesienie konkurencyjności polskiego rolnictwa poprzez opracowanie technologii wytwarzania ekologicznego ziarna zbóż, jako surowca do produkcji słodu, a następnie dehydratacji pozostałości browarniczych i wytworzenie mączki funkcjonalnej, o wysokiej wartości odżywczej i prozdrowotnej.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wzrost konkurencyjności polskiego rolnictwa poprzez promocję i optymalizację upraw czarnego jęczmienia ze wskazaniem możliwości jego wykorzystania w produkcji innowacyjnych produktów zbożowych typu instant - Hordeum Instant.