Baza Grup Operacyjnych EPI
Lista grup
Opracowanie technologii wytwarzania naczyń bezglutenowych z produktów ubocznych pochodzących z przemysłu młynarskiego, przy użyciu prototypowych form
Stworzenie i wdrożenie innowacyjnego krótkiego łańcucha dostaw poprzez współpracę między podmiotami.
Opracowanie innowacji tworzenia lokalnego rynku, obejmującego budowę jednego budynku produkcyjnego oraz zakup środka transportu.
Opracowanie prototypu nowego niemającego odpowiednika na rynku urządzenia do wycinania gniazd nasiennych, usuwania ziarenek, usuwania bieli oraz ciecia na 4/8 papryki o różnych nienormatywnych kształtach i wymiarach gabarytowych
Opracowanie i wdrożenie technologii produkcji kompozycji roślinnych w słojach w pomieszczeniach wegetacyjnych bez dostępu światła naturalnego, ze szczególnym uwzględnieniem składu widmowego światła sztucznego i mikroklimatu komory uprawowej i ich wpływu na jakość finalną produktu.
Celem realizowanego projektu będzie utworzenie innowacyjnego systemu selekcji bydła polskiego czerwonego (PR) obejmującego: chów przyszłych buhajków, kontrolę pochodzenia na podstawie DNA, identyfikację i potwierdzenie rasy PR testem genetycznym.
Celem operacji jest opracowanie innowacyjnej technologii żywienia loch rasy puławskiej, będącej połączeniem systemu żywienia na mokro z wykorzystaniem fermentowanych pasz włóknistych z traw oraz nasion roślin białkowych
Opracowanie i wdrożenie udoskonalonego miodu naturalnego, uzyskiwanego w oparciu o specjalnie kształtowane pożytki i bez użycia chemicznych metod ochrony.
Opracowanie i wdrożenie nowej technologii do predykcji jakości kulinarnej (smakowitości) elementów kulinarnych w celu zarządzania jakością kulinarną wołowych elementów handlowych, w tym budowania marek handlowych mięsa wysokiej jakości.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie założeń, wdrożenie oraz praktyczna weryfikacja przyjaznej dla klimatu technologii produkcji wysokiej jakości jaj spożywczych i mięsa drobiowego.