Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

Naczynia z Młyna
Opracowanie innowacyjnej technologii wytwarzania naczyń bezglutenowych z ubocznych produktów przemysłu młynarskiego jako zamienników plastiku

Opracowanie technologii wytwarzania naczyń bezglutenowych z produktów ubocznych pochodzących z przemysłu młynarskiego, przy użyciu prototypowych form

Małopolska Grupa Producentów Żywności
Współpraca na rzecz innowacji związanej z tworzeniem krótkich łańcuchów dostaw

Stworzenie i wdrożenie innowacyjnego krótkiego łańcucha dostaw poprzez współpracę między podmiotami.

Małopolska Grupa Innowacji i Rozwoju w Rolnictwie
Współpraca na rzecz utworzenia innowacyjnego rynku lokalnego

Opracowanie innowacji tworzenia lokalnego rynku, obejmującego budowę jednego budynku produkcyjnego oraz zakup środka transportu.

Tompex - Papryka
Opracowanie i wdrożenie innowacyjnego prototypu linii do przetwórstwa papryki

Opracowanie prototypu nowego niemającego odpowiednika na rynku urządzenia do wycinania gniazd nasiennych, usuwania ziarenek, usuwania bieli oraz ciecia na 4/8 papryki o różnych nienormatywnych kształtach i wymiarach gabarytowych

Światło w Szkle
Opracowanie innowacyjnej technologii produkcji kompozycji roślinnych w słojach w pomieszczeniach wegetacyjnych bez dostępu światła naturalnego, ze szczególnym uwzględnieniem składu widmowego światła sztucznego i mikroklimatu komory uprawowej

Opracowanie i wdrożenie technologii produkcji kompozycji roślinnych w słojach w pomieszczeniach wegetacyjnych bez dostępu światła naturalnego, ze szczególnym uwzględnieniem składu widmowego światła sztucznego i mikroklimatu komory uprawowej i ich wpływu na jakość finalną produktu.

e-Byczek
Innowacyjny system selekcji bydła rasy polskiej czerwonej w celu doskonalenia wołowiny ras rodzimych oraz utworzenie repozytorium DNA bydła objętego programem ochrony zasobów genetycznych z zastosowaniem aplikacji "e-DNA: ID Bydła"

Celem realizowanego projektu będzie utworzenie innowacyjnego systemu selekcji bydła polskiego czerwonego (PR) obejmującego: chów przyszłych buhajków, kontrolę pochodzenia na podstawie DNA, identyfikację i potwierdzenie rasy PR testem genetycznym.

POP - Płynnie Odżywiona Puławska
Nowatorska technologia żywienia świń puławskich, jako element implementacji założeń gospodarki o obiegu zamkniętym w gospodarstwie hodowlanym

Celem operacji jest opracowanie innowacyjnej technologii żywienia loch rasy puławskiej, będącej połączeniem systemu żywienia na mokro z wykorzystaniem fermentowanych pasz włóknistych z traw oraz nasion roślin białkowych

Dobry Miód
Pasieka na bazie kontrolowanych warunków i regulowanego mikroklimatu w ulu oraz kształtowanej produkcji pożytków

Opracowanie i wdrożenie udoskonalonego miodu naturalnego, uzyskiwanego w oparciu o specjalnie kształtowane pożytki i bez użycia chemicznych metod ochrony.

Grupa 3G
Polski system zarządzania jakością kulinarną wołowiny, dochodowy dla rolników

Opracowanie i wdrożenie nowej technologii do predykcji jakości kulinarnej (smakowitości) elementów kulinarnych w celu zarządzania jakością kulinarną wołowych elementów handlowych, w tym budowania marek handlowych mięsa wysokiej jakości.

Redukcja GHG w chowie drobiu i produkcji jaj
Przyjazna dla klimatu technologia produkcji wysokiej jakości jaj i mięsa drobiowego w oparciu o innowacyjne metody redukcji emisji szkodliwych gazów z fermy do środowiska

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie założeń, wdrożenie oraz praktyczna weryfikacja przyjaznej dla klimatu technologii produkcji wysokiej jakości jaj spożywczych i mięsa drobiowego.

Wyświetlanie rezultatów od 41 do 50 z 421