Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

IQ Grape
Innowacyjna technologia wytwarzania i rozlewu wina gronowego oraz sposób organizacji produkcji, jako czynniki podniesienia, jakości produktów winiarskich wytworzonych lokalnie

Celem realizowanego przez Grupe Operacyjną "IQ Grape" projektu jest podniesienie jakości i atrakcyjności polskich wyrobów winiarskich

Wołowina z Zielonej Doliny
Innowacyjne metody chowu bydła w celu uzyskania najlepszej jakości dolnośląskiej wołowiny

Celem realizowanego projektu jest uzyskanie najlepszej jakości mięsa, dzięki wprowadzonym innowacyjnym metodom chowu bydła oraz wygenerowanie rozpoznawalnych w Polsce i na świecie regionalnych produktów i półproduktów spożywczych

Spichlerz Zdrowia
Polska Wysokogatunkowa Ekologiczna Wołowina. Opracowanie i wdrożenie procesu wytwarzania i wprowadzenia na rynek nowego produktu.

Celem realizowanego projektu jest wypracowanie najlepszych praktyk hodowlanych oraz ras predysponowanych do chowu ekstensywnego na terenie południowo-wschodniej Polski.

Doskonałe Bakalie
Opracowanie udoskonalonych produktów o ulepszonej wartości żywieniowej a także niekonwencjonalnego procesu obróbki termicznej materiałów żywnościowych

Opracowanie udoskonalonych produktów o ulepszonej wartości żywieniowej, a także niekonwencjonalnego procesu obróbki termicznej materiałów żywnościowych

EPI - Boguchwała
Wzrost konkurencyjności na rynku poprzez wdrożenie innowacyjności procesowej, technologicznej i marketingowej związanej z uprawą róż w gospodarstwie ogrodniczym w Boguchwale

Celem realizowanego przez Grupę operacyjną projektu jest wykazanie efektywności, wydajności, produktywności roślin oraz wysokiej jakości róży ciętej w letniej uprawie szklarniowej, w warunkach dużego nasłonecznienia przy zastosowaniu innowacyjnej technologii produkcji róż ciętych - wysokociśnieniowego systemu zamgławiania. 

Agroleśnictwo w Dolinie Zielawy
Innowacyjny model produkcji, przetwórstwa i dystrybucji ziół w Dolinie Zielawy

Celem realizowanego projektu jest opracowanie i wdrożenie kompleksowego nowego modelu uprawy, zbioru, zarządzania gospodarstwem rolnym i produkcją za pomocą nowego systemu oraz modelu przetwórstwa.

Original Food
Zaimplementowanie i dostosowanie do warunków klimatyczno-glebowych Polski innowacyjnej technologii produkcji owoców z zamkniętym system nawadniania i biofortyfikacji jodem i selenem na przykładzie żurawiny

Celem realizowengo projektu jest  opracowanie innowacyjnej technologii uprawy żurawiny wielkoowocowej na skalę towarową przy wykorzystaniu gleb bardzo słabych, V i VI klasy.

Moja Soja
Soja w województwach kujawsko-pomorskim i wielkopolskim - innowacyjne rozwiązania dla gospodarstw rolnych

Celem projektu jest zwiększenie dochodów w gospodarstwach rolnych poprzez przedstawienie rolnikowi kompleksowej metodologii uprawy, nawożenia i ochrony konwencjonalnych odmian soi charakteryzujących się najwyższą wydajnością i dostosowaniem do żywienia poprzez ekstruzję nasion oraz ich wykorzystanie w optymalnie zbilansowanych paszach stosowanych w żywieniu zwierząt

ModernHatchEPI.eu
Wzrost konkurencyjności na rynku poprzez wdrożenie innowacyjności produktowej, procesowej, technologicznej i marketingowej związanej z wylęgiem piskląt

Wykreowanie produktu o nazwie „pisklę niemodlińskie” charakteryzującego się lężeniem w warunkach podwyższonego dobrostanu w porównaniu z tradycyjnym systemem lężenia, mniejszym poziomem stresu oraz uzyskiwaniem w okresie odchowu na fermach tuczowych korzystniejszych parametrów produkcyjnych.

Pradawne Ziarno
Innowacje w uprawie, przetwórstwie i wprowadzaniu na rynek pierwotnych form pszenic okrągłoziarnowej i perskiej o podwyższonej wartości odżywczej

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną "Pradawne Ziarno" projektu jest pracowanie nowych technologii uprawy pierwotnych form pszenic okrągłoziarnowej i perskiej w systemie niskonakładowym integrowanych i ekologicznym.

Wyświetlanie rezultatów od 411 do 420 z 422