Baza Grup Operacyjnych EPI
Lista grup
Celem realizowanego przez Grupe Operacyjną "IQ Grape" projektu jest podniesienie jakości i atrakcyjności polskich wyrobów winiarskich
Celem realizowanego projektu jest uzyskanie najlepszej jakości mięsa, dzięki wprowadzonym innowacyjnym metodom chowu bydła oraz wygenerowanie rozpoznawalnych w Polsce i na świecie regionalnych produktów i półproduktów spożywczych
Celem realizowanego projektu jest wypracowanie najlepszych praktyk hodowlanych oraz ras predysponowanych do chowu ekstensywnego na terenie południowo-wschodniej Polski.
Opracowanie udoskonalonych produktów o ulepszonej wartości żywieniowej, a także niekonwencjonalnego procesu obróbki termicznej materiałów żywnościowych
Celem realizowanego przez Grupę operacyjną projektu jest wykazanie efektywności, wydajności, produktywności roślin oraz wysokiej jakości róży ciętej w letniej uprawie szklarniowej, w warunkach dużego nasłonecznienia przy zastosowaniu innowacyjnej technologii produkcji róż ciętych - wysokociśnieniowego systemu zamgławiania.
Celem realizowanego projektu jest opracowanie i wdrożenie kompleksowego nowego modelu uprawy, zbioru, zarządzania gospodarstwem rolnym i produkcją za pomocą nowego systemu oraz modelu przetwórstwa.
Celem realizowengo projektu jest opracowanie innowacyjnej technologii uprawy żurawiny wielkoowocowej na skalę towarową przy wykorzystaniu gleb bardzo słabych, V i VI klasy.
Celem projektu jest zwiększenie dochodów w gospodarstwach rolnych poprzez przedstawienie rolnikowi kompleksowej metodologii uprawy, nawożenia i ochrony konwencjonalnych odmian soi charakteryzujących się najwyższą wydajnością i dostosowaniem do żywienia poprzez ekstruzję nasion oraz ich wykorzystanie w optymalnie zbilansowanych paszach stosowanych w żywieniu zwierząt
Wykreowanie produktu o nazwie „pisklę niemodlińskie” charakteryzującego się lężeniem w warunkach podwyższonego dobrostanu w porównaniu z tradycyjnym systemem lężenia, mniejszym poziomem stresu oraz uzyskiwaniem w okresie odchowu na fermach tuczowych korzystniejszych parametrów produkcyjnych.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną "Pradawne Ziarno" projektu jest pracowanie nowych technologii uprawy pierwotnych form pszenic okrągłoziarnowej i perskiej w systemie niskonakładowym integrowanych i ekologicznym.