Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

EPI Czyste jabłko
Współpraca w zakresie opracowania i wdrożenia technologii produkcji jabłka deserowego o zawartości pozostałości chemicznych środków ochrony poniżej 0,01 mg/kg

Projekt realizowany przez Grupę Operacyjną "EPI Czyste Jabłko" ma na celu opracowanie i wdrożenie technologii umożliwiającej produkcję bezpieczniejszych dla środowiska i zdrowia konsumentów jabłek deserowych, w których zawartość pozostałości chemicznych środków ochrony nie przekracza 0,01 mg/kg.

Polski Ocet Owocowy
Polski Ocet Owocowy - Wytwarzanie octu owocowego jako innowacji produktowej, procesowej i technologicznej

 

Projekt ma na celu opracowanie i wdrożenie innowacyjnego octu owocowego oraz technologii produkcji z wykorzystaniem lokalnych szczepów mikroorganizmów, zapewniających wysoką jakość, wartość odżywczą i bezpieczeństwo, dzięki eliminacji chemicznych konserwantów i wykorzystaniu naturalnych metabolitów drobnoustrojów

Aktiw - innowacje
Innowacyjna produkcja jaj biofortyfikowanych w wybrane mikroelementy

Realizowany przez Grupę operacyjną projekt ma na celu opracowanie i wdrożenie innowacyjnych rozwiązań w zakresie produkcji jaj konsumpcyjnych wzbogaconych mikroelementami.

Rambox - Grupa bezpieczna żywność
Opracowanie mobilnej technologii badania pestycydów w produktach rolnych oraz identyfikacji źródła pochodzenia produktów rolnych

Projekt realizowany przez Grupę Operacyjną ma na celu opracowanie i wdrożenie innowacji technologicznej i marketingowej w obszarze zarządzania bezpieczeństwem produktów rolnych oraz wprowadzania bezpiecznych produktów rolnych do sprzedaży

Mars
Opracowanie technologii pozyskania produktów procesu liofilizacji o zredukowanym poziomie zanieczyszczeń mikrobiologicznych

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest rozwój technologii liofilizacji owoców i warzyw w celu uzyskania produktów charakteryzujących się dużą czystością mikrobiologiczną

Grupa Wołowina
Budowa systemu powiązań w obszarze innowacyjnych technologii odchowu cieląt oraz opasu końcowego

Celem realizowanego projektu jest zbadanie i wdrożenie nowoczesnych, specjalistycznych technologii odchowu cieląt i opasu końcowego w polskich gospodarstwach

Zdrowy Sadzeniak
Opracowanie strategii zapobiegania rozwojowi fitopatogenów ziemniaka sadzeniaka w oparciu o ekologiczne rozwiązania biotechnologiczne i nową metodę przechowywania

Celem realizacji przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie strategii przeciwdziałania rozwojowi fitopatogenów ziemniaka w oparciu o ekologiczne rozwiązania biotechnologiczne i nową metodę przechowywania

ThermoEye
ThermoEye – innowacyjny system ochrony dobrostanu trzody chlewnej

Celem projektu jest opracowanie i wdrożenie bezinwazyjnego systemu monitorowania temperatury zwierząt hodowlanych (trzody chlewnej) jako jednego z elementów strategii ograniczania stosowania środków przeciwdrobnoustrojowych w produkcji trzody chlewnej i podniesienia wskaźników produkcyjnych

Europejskie Centrum Owocowe Sp. z o.o.
Zdrowe Jabłka

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest poprawa jakości i zdrowotności poprzez zmniejszenie pozostałości środków ochrony roślin

AgroInsect
Dywersyfikacja źródeł białka na cele paszowe w oparciu o hodowlę owadów w gospodarstwach rolnych na stawionych na produkcję

Celem realizowanego projektu jest udostępnienie rolnikom technologii i urządzeń, które umożliwią dywersyfikację źródeł białka w gospodarstwie oraz biorecykling odpadów roślinnych.

Wyświetlanie rezultatów od 401 do 410 z 422