Baza Grup Operacyjnych EPI
Lista grup
Projekt realizowany przez Grupę Operacyjną "EPI Czyste Jabłko" ma na celu opracowanie i wdrożenie technologii umożliwiającej produkcję bezpieczniejszych dla środowiska i zdrowia konsumentów jabłek deserowych, w których zawartość pozostałości chemicznych środków ochrony nie przekracza 0,01 mg/kg.
Projekt ma na celu opracowanie i wdrożenie innowacyjnego octu owocowego oraz technologii produkcji z wykorzystaniem lokalnych szczepów mikroorganizmów, zapewniających wysoką jakość, wartość odżywczą i bezpieczeństwo, dzięki eliminacji chemicznych konserwantów i wykorzystaniu naturalnych metabolitów drobnoustrojów
Realizowany przez Grupę operacyjną projekt ma na celu opracowanie i wdrożenie innowacyjnych rozwiązań w zakresie produkcji jaj konsumpcyjnych wzbogaconych mikroelementami.
Projekt realizowany przez Grupę Operacyjną ma na celu opracowanie i wdrożenie innowacji technologicznej i marketingowej w obszarze zarządzania bezpieczeństwem produktów rolnych oraz wprowadzania bezpiecznych produktów rolnych do sprzedaży
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest rozwój technologii liofilizacji owoców i warzyw w celu uzyskania produktów charakteryzujących się dużą czystością mikrobiologiczną
Celem realizowanego projektu jest zbadanie i wdrożenie nowoczesnych, specjalistycznych technologii odchowu cieląt i opasu końcowego w polskich gospodarstwach
Celem realizacji przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie strategii przeciwdziałania rozwojowi fitopatogenów ziemniaka w oparciu o ekologiczne rozwiązania biotechnologiczne i nową metodę przechowywania
Celem projektu jest opracowanie i wdrożenie bezinwazyjnego systemu monitorowania temperatury zwierząt hodowlanych (trzody chlewnej) jako jednego z elementów strategii ograniczania stosowania środków przeciwdrobnoustrojowych w produkcji trzody chlewnej i podniesienia wskaźników produkcyjnych
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest poprawa jakości i zdrowotności poprzez zmniejszenie pozostałości środków ochrony roślin
Celem realizowanego projektu jest udostępnienie rolnikom technologii i urządzeń, które umożliwią dywersyfikację źródeł białka w gospodarstwie oraz biorecykling odpadów roślinnych.