Baza Grup Operacyjnych EPI
Lista grup
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest utworzenie nowych produktów na bazie nieprodukowanych dotychczas w Polsce na skalę przemysłową rodzajów marchwi czerwonej i truskawki białej.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną "Precyzyjne Ogrodnictwo" projektu jest opracowanie ogólnokrajowemu systemowi wspomagania decyzji w uprawach ogrodniczych mającego wpływ na poprawę bezpieczeństwa i jakości uprawianych warzyw/owoców oraz ograniczenie kosztów produkcji
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i udostępnienie znacznie udoskonalonej technologii produkcji fermowej dziczyzny oraz prawidłowej i efektywnej hodowli jeleniowatych.
Celem Operacji jest opracowanie technologii wykorzystania wody elektrolizowanej m.in. do: ochrony roślin, poprawy bezpieczeństwa i jakości warzyw oraz owoców, podniesienia zdrowotności zwierząt hodowlanych.
Celem realizowanego przez Grupę operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie nowej technologii produkcji brojlerów kurzych.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie w gospodarstwach rolnych członków grupy operacyjnej położonych na Kujawach innowacyjnego w skali regionu i kraju systemu monitoringu i agrometeorologicznego oraz operacyjnego planowania nawodnień.
Celem realizowanego przez Grupę operacyjną projektu jest opracowanie znacznie udoskonalonych technologii produkcji mięsa wieprzowego o zwiększonym okresie trwałości, z zachowaniem właściwości odżywczych, prozdrowotnych oraz przetwórczo-użytkowych tego surowca i jego produktów.
Celem realizowanego projektu jest opracowanie i wdrożenie nowatorskiego modelu sprzedaży produktów rolnych w postaci serwisu internetowego umożliwiającego zamówienie uprawy produktów rolnych bezpośrednio u rolnika, na konkretnym, starannie wydzielonym obszarze pola uprawnego
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną "Wiejska e-skrzynka projektu jest wybranie najkorzystniejszego sposobu dystrybucji produktów rolnych w ramach krótkich łańcuchów dostaw, dostarczanych od rolników z województwa kujawsko-pomorskiego, poprzez testowanie 3 modeli sprzedaży żywności.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wdrożenie systemu jakości pod nazwą Bezpieczna Ferma w celu uzyskania surowca rzeźnego o podwyższonej jakości przy prowadzeniu chowu i żywienia z zastosowaniem kopalin naturalnych.