Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

Agros Group
Opracowanie innowacyjnych przetworów owocowo-warzywnych zachowujących optymalny i korzystny skład substancji prozdrowotnych z wykorzystaniem unikalnych rodzajów marchwi i truskawki w celu poszerzenia produkcji rolniczej i przetwórczej.

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest utworzenie nowych produktów na bazie nieprodukowanych dotychczas w Polsce na skalę przemysłową rodzajów marchwi czerwonej i truskawki białej.

Precyzyjne Ogrodnictwo
Ogólnopolski system precyzyjnej diagnozy chorób, szkodników oraz potrzeb nawożeniowych w produkcji ogrodniczej

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną "Precyzyjne Ogrodnictwo" projektu jest opracowanie ogólnokrajowemu systemowi wspomagania decyzji w uprawach ogrodniczych mającego wpływ na poprawę bezpieczeństwa i jakości uprawianych warzyw/owoców oraz ograniczenie kosztów produkcji

Konsorcjum na rzecz rozwoju hodowli fermowej jeleniowatych
Dziczyzna fermowa - opracowanie i wdrożenie do praktyki hodowlano-produkcyjnej innowacji w technologii fermowego chowu jeleniowatych oraz opracowanie i wdrożenie metod organizacji wprowadzania jej do obrotu.

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i udostępnienie znacznie udoskonalonej technologii produkcji fermowej dziczyzny oraz prawidłowej i efektywnej hodowli jeleniowatych.

Zdrowa Żywność
Wykorzystanie wody elektrolizowanej w produkcji roślinnej i zwierzęcej jako środka innowacyjnego, bezpiecznego i ograniczającego stosowanie szkodliwych związków chemicznych i antybiotyków w rolnictwie

Celem Operacji jest opracowanie technologii wykorzystania wody elektrolizowanej m.in. do: ochrony roślin, poprawy bezpieczeństwa i jakości warzyw oraz owoców, podniesienia zdrowotności zwierząt hodowlanych.

Konsorcjum DROBQ
Poprawa efektywności odchowu i dobrostanu drobiu oraz zmniejszenie uciążliwości ferm dla środowiska poprzez budowę demonstracyjnego kurnika wyposażonego w innowacyjne systemy ogrzewania i wentylacji

Celem realizowanego przez Grupę operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie nowej technologii produkcji brojlerów kurzych.

Woda dla Kujaw
Innowacyjny system monitoringu i prognozowania agrometeorologicznego oraz operacyjnego planowania nawodnień w gospodarstwach rolnych na Kujawach

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie w gospodarstwach rolnych członków grupy operacyjnej położonych na Kujawach innowacyjnego w skali regionu i kraju systemu monitoringu i agrometeorologicznego oraz operacyjnego planowania nawodnień. 

Agro-Karpaty
Badania i opracowanie technologii produkcji mięsa wieprzowego w kierunku wydłużenia trwałości przechowalniczej, a także zachowania właściwości odżywczych, prozdrowotnych oraz przetwórczo – użytkowych tego surowca i jego produktów

Celem realizowanego przez Grupę operacyjną projektu jest opracowanie znacznie udoskonalonych technologii produkcji mięsa wieprzowego o zwiększonym okresie trwałości, z zachowaniem właściwości odżywczych, prozdrowotnych oraz przetwórczo-użytkowych tego surowca i jego produktów.

Grupa Wirtualne Pole
"Wirtualne pole - realny produkt" - stworzenie nowatorskiego modelu sprzedaży produktów rolnych.

Celem realizowanego projektu jest opracowanie i wdrożenie nowatorskiego modelu sprzedaży produktów rolnych w postaci serwisu internetowego umożliwiającego zamówienie uprawy produktów rolnych bezpośrednio u rolnika, na konkretnym, starannie wydzielonym obszarze pola uprawnego

Wiejska e-skrzynka
Innowacyjny model współpracy producentów rolnych w ramach krótkich łańcuchów dostaw. W ramach projektu testowane będą różne sposoby dystrybucji/modele sprzedaży produktów rolnych pochodzących od rolników z województwa kujawsko-pomorskiego.

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną "Wiejska e-skrzynka projektu jest wybranie najkorzystniejszego sposobu dystrybucji produktów rolnych w ramach krótkich łańcuchów dostaw, dostarczanych od rolników z województwa kujawsko-pomorskiego, poprzez testowanie 3 modeli sprzedaży żywności.

Bezpieczna Ferma
Bezpieczna Ferma - innowacja produktowa, procesowa i marketingowa związana z chowem kurcząt brojlerów

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wdrożenie systemu jakości pod nazwą Bezpieczna Ferma w celu uzyskania surowca rzeźnego o podwyższonej jakości przy prowadzeniu chowu i żywienia z zastosowaniem kopalin naturalnych.

Wyświetlanie rezultatów od 391 do 400 z 422