Baza Grup Operacyjnych EPI
Lista grup
Opracowanie technologii pozwalającej na produkcję masła o wydłużonym terminie trwałości do 6 miesięcy oraz poprawionym parametrze smarowności.
Opracowanie i wdrożenie technologii produkcji zagrodowych serów twarogowych podpuszczkowych dojrzewających twardych, miękkich, wędzonych i niewędzonych z wykorzystaniem lokalnych szczepów bakterii kw. mlekowego wyizolowanych z sera z ukwaszonego mleka krowiego.
Opracowanie i wdrożenie znacznie udoskonalonych produktów, nowych technologii i metod organizacji w produkcji doniczkowych kwiatów cebulowych.
Zmiana jakościowa zdefiniowana jako spadek emisji odorowych lotnych związków organicznych, zarówno do najbliższego otoczenia - terenu zakładu, jak i otoczenia dalszego - okolicy zakładu i całego środowiska.
Poprawa efektywności podsiewu użytków zielonych oraz jakości i ilości paszy dla zwierząt poprzez wykorzystanie nowych rozwiązań technicznych w siewniku oraz zastosowanie w mieszankach nasiennych, także gatunków z grupy ziół.
Udoskonalenie technologii efektywnego żywienia jeleniowatych fermowych w okresie letnim poprzez racjonalne wykorzystanie wierzby w suplementacji żywienia.
Opracowanie prototypu nowego (niemającego odpowiednika na rynku) urządzenia do drylowania owoców miękkich z minimalnym naruszeniem struktury owocu.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wypracowanie i wdrożenie rozwiązań technologicznych i organizacyjnych w zakresie wykorzystania ozonu do oczyszczania roślin przyprawowych
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie dedykowanych metod uprawy i przechowywania oraz marketingu dla innowacyjnej wysokoodpornej na Phytophthora infestans odmiany ziemniaka ′Gardena′
Celem realizowanej przez Grupę Operacyjną "Top Cebula" jest opracowanie techniki i technologii produkcji cebuli systemem ścieżek technologicznych