Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

Grupa MAS 2020
Prowadzenie badań nad nowym rodzajem masła o lepszych parametrach smarowności i dłuższym terminie przydatności do spożycia

Opracowanie technologii pozwalającej na produkcję masła o wydłużonym terminie trwałości do 6 miesięcy oraz poprawionym parametrze smarowności.

GO "Sery zagrodowe"
Wytwarzanie serów zagrodowych z mleka krowiego i koziego w województwie śląskim we współpracy z Instytutem Biotechnologii Przemysłu Rolno – Spożywczego im. Wacława Dąbrowskiego jako innowacja produktowa, procesowa i technologiczna i marketingowa

Opracowanie i wdrożenie technologii produkcji zagrodowych serów twarogowych podpuszczkowych dojrzewających twardych, miękkich, wędzonych i niewędzonych z wykorzystaniem lokalnych szczepów bakterii kw. mlekowego wyizolowanych z sera z ukwaszonego mleka krowiego.

EPI Kwiaty Cebulowe
Wdrożenie ulepszonego produktu, innowacyjnej technologii i metod organizacji produkcji w produkcji cebulowych roślin ozdobnych przy wykorzystaniu wysokociśnieniowego zamgławiania komór chłodniczych nadtlenkiem wodoru stabilizowanego srebrem

Opracowanie i wdrożenie znacznie udoskonalonych produktów, nowych technologii i metod organizacji w produkcji doniczkowych kwiatów cebulowych.

LZOTOP
Opracowanie i wdrożenie pilotażowej linii technologicznej do zapobiegania emisji lotnych związków organicznych powstających w wysokotemperaturowym procesie wytopu tłuszczu z materiału zwierzęcego Kategorii III

Zmiana jakościowa zdefiniowana jako spadek emisji odorowych lotnych związków organicznych, zarówno do najbliższego otoczenia - terenu zakładu, jak i otoczenia dalszego - okolicy zakładu i całego środowiska.

Bazydrill
Innowacyjne rozwiązania techniczne w siewniku do podsiewu użytków zielonych służące poprawie ilości i jakości paszy dla przeżuwaczy oraz ochronie gleb, wód i klimatu

Poprawa efektywności podsiewu użytków zielonych oraz jakości i ilości paszy dla zwierząt poprzez wykorzystanie nowych rozwiązań technicznych w siewniku oraz zastosowanie w mieszankach nasiennych, także gatunków z grupy ziół. 

Modern Deer Farming
Wykorzystanie różnych kultywarów wierzby w celu zwiększenia efektywności chowu fermowego jeleniowatych oraz trwałego zwiększenia zazielenienia w gospodarstwach rolnych jako innowacyjne elementy nowoczesnej produkcji oraz zwiększania odporności środowiska"

Udoskonalenie technologii efektywnego żywienia  jeleniowatych fermowych w okresie letnim poprzez racjonalne wykorzystanie wierzby w suplementacji żywienia.

WIŚNIA bez PESTKI
Innowacja technologiczna metod organizacji i marketingu w zakresie drylowania wiśni w sposób taki, aby struktura owocu była naruszona w jak najmniejszym stopniu we współpracy z Politechniką Świętokrzyską

Opracowanie prototypu nowego (niemającego odpowiednika na rynku) urządzenia do drylowania owoców miękkich z minimalnym naruszeniem struktury owocu.

Grupa Operacyjna na Rzecz Innowacji OZON
Opracowanie technologii oczyszczania ozonem roślin przyprawowych.

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wypracowanie i wdrożenie rozwiązań technologicznych i organizacyjnych w zakresie wykorzystania ozonu do oczyszczania roślin przyprawowych

Gardena
Innowacyjne rozwiązania w uprawie, przechowalnictwie i wprowadzaniu na rynek polskiej odmiany ziemniaka wysoko odpornej na Phytophthora infestans

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie dedykowanych metod uprawy i przechowywania oraz marketingu dla innowacyjnej wysokoodpornej na Phytophthora infestans odmiany ziemniaka ′Gardena′

TOP Cebula
"Technika i technologia produkcji cebuli systemem ścieżek technologicznych". Nowa technologia produkcji cebuli z wykorzystaniem innowacyjnych konstrukcji maszyn specjalnie w tym celu opracowanych.

Celem realizowanej przez Grupę Operacyjną "Top Cebula" jest opracowanie techniki i technologii produkcji cebuli systemem ścieżek technologicznych

Wyświetlanie rezultatów od 381 do 390 z 422