Baza Grup Operacyjnych EPI
Lista grup
Wprowadzenie na rynek produktu w postaci wysokiej jakości biologicznej pisklęcia indyczego otrzymanego w drodze wdrożenia innowacyjnej technologii lężenia o podwyższonym dobrostanie na terenach Polski.
Otrzymanie zdrowego pisklęcia nie zakażonego w procesie wylęgu i o podwyższonym poziomie dobrostanu, a przez to odporniejszego na choroby w porównaniu z pisklętami dostępnymi aktualnie na rynku.
Plon paszy o lepszej jakości pokarmowej większej wartości użytkowej tzn. korzystniejszym składzie botanicznym runi, generującym większa wartość pokarmową i wyższy plon uzyskany z plantacji na TUZ.
Opracowanie i wprowadzenie udoskonalonej technologii ograniczającej negatywne skutki prowadzenia intensywnej hodowli trzody chlewnej na dobrostan zwierząt oraz środowisko.
Uzyskanie produktu rolnego jakim jest słoma o ulepszonej przydatności użytkowej oraz stworzenie odpowiednich warunków technicznych, technologicznych i organizacyjnych jakie są niezbędne do produkowania słomek ze słomy, przeznaczonych do picia różnych napojów.
Opracowanie zagęszczonego soku z jabłek czerwonomiąższowych, który będzie bogatym źródłem związków bioaktywnych o silnym potencjale przeciwutleniającym, a także opracowanie i wdrożenie udoskonalonej technologii uprawy jabłoni o owocach czerwonomiąższowych w gospodarstwach sadowniczych.
Zbudowanie komplementarnego modelu krótkiego łańcucha dostaw i przetestowanie jego założeń w praktyce.
Opracowanie i wdrożenie na skalę przemysłową znaczące udoskonalenie technologiczne w procesie produkcji premiksów zwierzęcych.
Opracowanie innowacyjnej technologii fermentacji śruty rzepakowej jako paszy dla trzody chlewnej.
Opracowanie założeń, wdrożenie oraz praktyczna weryfikacja metod redukujących emisje gazów cieplarnianych oraz zwiększających sekwestrację węgla w rolnictwie.