Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

Grupa Operacyjna EPI ALGAMA.EU
Wzrost konkurencyjności spółki na rynku drobiarskim poprzez wdrożenie innowacyjnej organizacji produkcji, marketingu oraz technologii lęgu piskląt indyków

Wprowadzenie na rynek produktu w postaci wysokiej jakości biologicznej pisklęcia indyczego otrzymanego w drodze wdrożenia innowacyjnej technologii lężenia o podwyższonym dobrostanie na terenach Polski.

Grupa Operacyjna EPI.AMI.EU
Wdrożenie innowacyjnych elementów technologicznych w procesie wylęgu kaczek w celu ograniczenia zakażeń mikrobiologicznych i poprawy jakości zdrowotnej i dobrostanu lężonych piskląt

Otrzymanie zdrowego pisklęcia nie zakażonego w procesie wylęgu i o podwyższonym poziomie dobrostanu, a przez to odporniejszego na choroby w porównaniu z pisklętami dostępnymi aktualnie na rynku.

EKO Łąka
Technika i technologia renowacji użytków zielonych metodą szeroko pasowego podsiewu w różnych warunkach glebowych i produkcyjnych dla produkcji pasz

Plon paszy o lepszej jakości pokarmowej większej wartości użytkowej tzn. korzystniejszym składzie botanicznym runi, generującym większa wartość pokarmową i wyższy plon uzyskany z plantacji na TUZ.

Nowe praktyki chowu zwierząt inwentarskich
Nowe praktyki chowu zwierząt inwentarskich we współpracy z Uniwersytetem Przyrodniczym z Lublina

Opracowanie i wprowadzenie udoskonalonej technologii ograniczającej negatywne skutki prowadzenia intensywnej hodowli trzody chlewnej na dobrostan zwierząt oraz środowisko.

Grupa Operacyjna "SŁOMKA ze SŁOMY"
Opracowanie innowacyjnej produkcji słomek ze słomy do różnych napojów

Uzyskanie produktu rolnego jakim jest słoma o ulepszonej przydatności użytkowej  oraz stworzenie odpowiednich warunków technicznych, technologicznych i organizacyjnych jakie są niezbędne do produkowania słomek ze słomy, przeznaczonych do picia różnych napojów.

Grupa Czerwone Jabłko
Zagęszczony sok z jabłek czerwonomiąższowych jako innowacyjna aplikacja do produktów o zwiększonych właściwościach prozdrowotnych produkowanych pod marką Tymbark

Opracowanie zagęszczonego soku z jabłek czerwonomiąższowych, który będzie bogatym źródłem związków bioaktywnych o silnym potencjale przeciwutleniającym, a także opracowanie i wdrożenie udoskonalonej technologii uprawy jabłoni o owocach czerwonomiąższowych w gospodarstwach sadowniczych. 

Grupa operacyjna Naszelokalne.pl
Krótki Łańcuch Żywności - pilotaż w Toruniu

Zbudowanie komplementarnego modelu krótkiego łańcucha dostaw i przetestowanie jego założeń w praktyce.

PREcisionMIX 2.0
Współpraca rozwojowa nauki i przemysłu nad opracowaniem i wdrożeniem wysoce precyzyjnej automatyzacji procesów naważania i dozowania premiksów

Opracowanie i wdrożenie na skalę przemysłową znaczące udoskonalenie technologiczne w procesie produkcji premiksów zwierzęcych.

Grupa Operacyjna Śruta rzepakowa w żywieniu trzody chlewnej
Innowacyjna technologia fermentacji śruty rzepakowej jako paszy dla trzody chlewnej

Opracowanie innowacyjnej technologii fermentacji śruty rzepakowej jako paszy dla trzody chlewnej.

Grupa Operacyjna GHG W PRODUKCJI MIĘSNEJ
Przyjazna dla klimatu polska wołowina i wieprzowina wysokiej jakości

Opracowanie założeń, wdrożenie oraz praktyczna weryfikacja metod redukujących emisje gazów cieplarnianych oraz zwiększających sekwestrację węgla w rolnictwie.

Wyświetlanie rezultatów od 361 do 370 z 422