Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

SatAgro
Innowacje organizacyjne, technologiczne oraz marketingowe w zakresie optymalizacji nawożenia i nawadniania przy użyciu danych satelitarnych

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest zmniejszenie kosztów produkcji, emisji gazów cieplarnianych, zużycia wody oraz zwiekszenie automatyzacji procesów zarządzania w gospodarstwach rolnych poprzez wytworzenie innowacji technologicznych, organizacyjnych oraz marketingowych w zakresie optymalizacji nawożenia i nawadniania przy użyciu danych satelitarnych.

wEwsi Mazowieckiej
Stworzenie i rozwój zrównoważonego łańcucha żywności grupy operacyjnej wEwsi Mazowieckiej

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjna projektu jest stworzenie krótkiego łańcucha dostaw żywności, promując jednocześnie rodzinne gospodarstwa ekologiczne oraz żywność regionalną.

WołowinaPro_Pasza i środowisko
Strategie optymalizacji bazy paszowej i redukcji emisji azotu do środowiska w opasie bydła mięsnego

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną porojektu jest opracowanie koncepcji szerszego wykorzystania w opasie młodego bydła produktów ubocznych z przemysłu, oraz opracowanie systemu żywienia wielofazowego,  pozwalającego na lepsze wykorzystanie białka z dawek pokarmowych dla opasów.

Moniecka Spiżarnia
Konsorcjum na rzecz tworzenia krótkich łańcuchów dostaw w zakresie sprzedaży sera, miodu, jogurtu, twarogu.

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjna projektu jest zwiększenie dochodowości gospodarstw poprzez wspólną sprzedaż produktów spożywczych pochodzących z gospodarstw członków konsorcjum, rozbudowę parku maszynowego oraz sprzedaż internetową.

Malin Love
Utworzenie krótkiego łańcucha dostaw

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest podniesienie jakości produkowanych owoców i warzyw oraz usprawnienie produkcji poprzez rozbudowę parku maszynowego.

Wino bez siarki
Wino bez siarki: innowacyjne technologie w winnicy i winiarni wspierające ograniczenie dodatku siarki do win gronowych

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest zmniejszenie zawartości wolnej siarki w winie poprzez opracowanie innowacyjnej technologii uprawy winorośli oraz technologii produkcji wina.

 

Genotypowanie pszenicy ozimej
Opracowanie metody identyfikacji odmian pszenicy ozimej uprawianych w Polsce

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie technologii tworzenia profili DNA odmian, umożliwiającej identyfikację odmian pszenicy ozimej uprawianych w Polsce.

Innowacje dla lokalnych rynków rolnych
IQSell: Innowacje organizacyjne dla rozwoju krótkich łańcuchów dostaw żywności

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wypracowanie, przetestowanie i pilotażowe wdrożenie innowacyjnego modelu organizacyjnego dla rozwoju lokalnych rynków rolnych, w oparciu o nowatorskie rozwiązania informatyczne,  biznesowe oraz instytucjonalne.

Happy Hopfields Spółka Akcyjna
Optymalizacja agrotechniki chmielu i procesu suszenia szyszek chmielowych pod kątem zawartości substancji biologicznie czynnych

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie technologii suszenia na zimno szyszek chmielowych pozwalającej na wdrożenie na rynek czystej szyszki chmielowej klasy premium.

EPI BIO-FOOD ROZTOCZE
Nowatorska technologia produkcji in-vitro zdrowych, wysokiej jakości sadzonek rabarbaru (Rheum rhaponticum L.)

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjna projektu jest opracowanie i wdrożenie technologii produkcji in vitro wysokiej jakości materiału nasadzeniowego rabarbaru o czerwonych ogonkach.

Wyświetlanie rezultatów od 351 do 360 z 422