Baza Grup Operacyjnych EPI
Lista grup
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest zmniejszenie kosztów produkcji, emisji gazów cieplarnianych, zużycia wody oraz zwiekszenie automatyzacji procesów zarządzania w gospodarstwach rolnych poprzez wytworzenie innowacji technologicznych, organizacyjnych oraz marketingowych w zakresie optymalizacji nawożenia i nawadniania przy użyciu danych satelitarnych.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjna projektu jest stworzenie krótkiego łańcucha dostaw żywności, promując jednocześnie rodzinne gospodarstwa ekologiczne oraz żywność regionalną.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną porojektu jest opracowanie koncepcji szerszego wykorzystania w opasie młodego bydła produktów ubocznych z przemysłu, oraz opracowanie systemu żywienia wielofazowego, pozwalającego na lepsze wykorzystanie białka z dawek pokarmowych dla opasów.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjna projektu jest zwiększenie dochodowości gospodarstw poprzez wspólną sprzedaż produktów spożywczych pochodzących z gospodarstw członków konsorcjum, rozbudowę parku maszynowego oraz sprzedaż internetową.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest podniesienie jakości produkowanych owoców i warzyw oraz usprawnienie produkcji poprzez rozbudowę parku maszynowego.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest zmniejszenie zawartości wolnej siarki w winie poprzez opracowanie innowacyjnej technologii uprawy winorośli oraz technologii produkcji wina.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie technologii tworzenia profili DNA odmian, umożliwiającej identyfikację odmian pszenicy ozimej uprawianych w Polsce.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wypracowanie, przetestowanie i pilotażowe wdrożenie innowacyjnego modelu organizacyjnego dla rozwoju lokalnych rynków rolnych, w oparciu o nowatorskie rozwiązania informatyczne, biznesowe oraz instytucjonalne.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie technologii suszenia na zimno szyszek chmielowych pozwalającej na wdrożenie na rynek czystej szyszki chmielowej klasy premium.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjna projektu jest opracowanie i wdrożenie technologii produkcji in vitro wysokiej jakości materiału nasadzeniowego rabarbaru o czerwonych ogonkach.