Baza Grup Operacyjnych EPI
Lista grup
Opracowanie innowacji technologicznych z zastosowaniem olejków eterycznych – miętowego lub pomarańczowego w procesie zamgławiania w połączeniu z dodatkowymi próbami badawczymi opartymi na dodatkowym zaprawianiu ziemniaków nanocząsteczkami, biopreparatami, wodą utlenioną oraz mieszaninami mineralno ziołowymi
Opracowanie innowacji produktowych w zakresie stosowania składników roślinnych o aktywności proteolitycznej i dużej zawartości olejków eterycznych przy żywieniu zwierząt oraz stosowania ich w mieszankach paszowych.
Wytworzenie ulepszonej innowacji technologicznej j i organizacyjnej, związanych z wykorzystaniem lamp LED o odpowiednim spektrum barw, dostosowanych do uprawy sałaty, rukoli truskawki oraz różnego rodzaju sadzonek w warunkach, w których wymagają one doświetlania
Wytworzenie innowacji technologicznej w postaci innowacyjnej maszyny o modułowej budowie z wielozadaniowym przeznaczeniem, a także innowacji technologicznych związanych z technologią spulchniania, nawożenia i formowania redlin ziemniaka w jednym przejeździe po jego wysadzeniu do gleby
Wytworzenie innowacji technologicznych i organizacyjnych związanych z cyfrowymi narzędziami usprawniającymi dystrybucję żywności pochodzącej z gospodarstw rolnych w celu minimalizacji ilości pośredników pomiędzy producentem a konsumentem.
Celem operacji jest wytworzenie ulepszonej innowacji organizacyjnej i ulepszonych innowacji produktowych w rolnictwie opartych na wykorzystaniu biokomponentów, polimerów i nanocząsteczek w zakresie technologii zaprawiania oraz materiału siewnego
Celem jest opracowanie innowacyjnej metody produkcji i przetwarzania grzybów leczniczych z gatunku twardnik japoński (Lentinula edodes) oraz soplówki jeżowatej (Hericium erinaceus)
Celem realizacji projektu, jest wykorzystanie jabłek z zasobów polskich sadowników i w alternatywnych metodach przetwórstwa
Opracowanie konstrukcji i budowa prototypu wielofunkcyjnej maszyny do pogłównego doglebowego wysiewu mineralnych nawozów azotowych, wsiewek poplonów oraz do chemicznego i mechanicznego niszczenia chwastów w uprawie kukurydzy.
Produkcja najwyższej jakości indyków z wykorzystaniem mieszanek paszowych pełnoporcjowych opartych o zakiszane surowce paszowe o naturalnej wilgotności.