Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

Control Potato
Kontrola ziemniaka w bezpieczny i naturalny sposób

Opracowanie innowacji technologicznych z zastosowaniem olejków eterycznych – miętowego lub pomarańczowego w procesie zamgławiania w połączeniu z dodatkowymi próbami badawczymi opartymi na dodatkowym zaprawianiu ziemniaków nanocząsteczkami, biopreparatami, wodą utlenioną oraz mieszaninami mineralno ziołowymi

FeedImproved
Stworzenie ulepszonej innowacji produktowej w zakresie produkcji i stosowania surowców roślinnych o aktywności proteolitycznej i enzymatycznej w żywieniu zwierząt

Opracowanie innowacji produktowych w zakresie stosowania składników roślinnych o aktywności proteolitycznej i dużej zawartości olejków eterycznych przy żywieniu zwierząt oraz stosowania ich w mieszankach paszowych.

Umola
Innowacje w optymalizacji produkcji rukoli, sałaty, sadzonek i truskawek na zamkniętych obszarach

Wytworzenie ulepszonej innowacji technologicznej j i organizacyjnej, związanych z wykorzystaniem lamp LED o odpowiednim spektrum barw, dostosowanych do uprawy sałaty, rukoli truskawki oraz różnego rodzaju sadzonek w warunkach, w których wymagają one doświetlania

Maszyny Gryn
Innowacje w zakresie ulepszonych maszyn i technologii uprawy okopowych, zbóż i oleistych

Wytworzenie innowacji technologicznej w postaci innowacyjnej maszyny o modułowej budowie z wielozadaniowym przeznaczeniem, a także innowacji technologicznych związanych z technologią spulchniania, nawożenia i formowania redlin ziemniaka w jednym przejeździe po jego wysadzeniu do gleby

Kupuje na wsi
Innowacje w zakresie tworzenia krótkich łańcuchów dostaw i sprzedaży bezpośredniej

Wytworzenie innowacji technologicznych i organizacyjnych związanych z cyfrowymi narzędziami usprawniającymi dystrybucję żywności pochodzącej z gospodarstw rolnych w celu minimalizacji ilości pośredników pomiędzy producentem a konsumentem.

Nasiona Ławrenowicz
Innowacje w polskim nasiennictwie

Celem operacji jest wytworzenie ulepszonej innowacji organizacyjnej i ulepszonych innowacji produktowych w rolnictwie opartych na wykorzystaniu biokomponentów, polimerów i nanocząsteczek w zakresie technologii zaprawiania oraz materiału siewnego

EPI Supra 3
Opracowanie innowacyjnej metody uprawy grzybów z gatunku twardnik japoński (Lentinula edodes) oraz soplówki jeżowatej (Hericium erinaceus) z wykorzystaniem słomy konopnej jako podłoża oraz opracowanie technologii produkcji ekstraktów z grzybów leczniczych

Celem jest opracowanie innowacyjnej metody produkcji i przetwarzania grzybów leczniczych z gatunku twardnik japoński (Lentinula edodes) oraz soplówki jeżowatej (Hericium erinaceus)

Na ratunek polskim jabłkom
Wzmocnienie potencjału polskich jabłek, poprzez całkowite wykorzystanie owocu w produkcji innowacyjnych produktów proekologicznych – opracowanie soku fermentowanego oraz kompostowalnych opakowań jednorazowych.

Celem realizacji projektu, jest wykorzystanie jabłek z zasobów polskich sadowników i w alternatywnych metodach przetwórstwa

Ku-masz
Innowacyjna maszyna wielofunkcyjna do pogłównego doglebowego wysiewu mineralnych nawozów azotowych, poplonów, oraz do chemicznego i mechanicznego niszczenia chwastów w uprawie kukurydzy

Opracowanie konstrukcji i budowa prototypu wielofunkcyjnej maszyny do pogłównego doglebowego wysiewu mineralnych nawozów azotowych, wsiewek poplonów oraz do chemicznego i mechanicznego niszczenia chwastów w uprawie kukurydzy.

EcoHealthIndyk
Wdrożenie do produkcji pasz dla indyków rzeźnych zakiszanych surowców paszowych pochodzenia krajowego

Produkcja najwyższej jakości indyków z wykorzystaniem mieszanek paszowych pełnoporcjowych opartych o zakiszane surowce paszowe o naturalnej wilgotności.

Wyświetlanie rezultatów od 21 do 30 z 421