Baza Grup Operacyjnych EPI
Lista grup
Celem operacji jest opracowanie innowacyjnej technologii wytwarzania paszy o wysokiej zawartości białka wykorzystującej jako substrat biomasę mikroglonów
Celem projektu jest opracowanie i wdrożenie dodatkowego kryterium kontroli aparatu genetycznego bydła w nasieniu buhajów oraz w krwi jałówek i krów mlecznych, co umożliwi eliminację osobników będącymi nosicielami translokacji, co umożliwi optymalizację wyników produkcji bydła.
Celem projektu jest wyprodukowanie wędlin o wysokiej wartości odżywczej i dietetycznej, a także pożądanej atrakcyjności sensorycznej z mięsa tuczników mieszańców ras krajowych
Celem projektu jest przeprowadzenie prac badawczo-rozwojowych, które pozwolą na udoskonalenie procesu produkcji mleka oraz wydłużenie terminu przydatności do spożycia
Opracowanie procesu produkcji śmietanki z wytworzoną w procesie produkcji witaminą D3 oraz wydłużonym terminem przydatności do spożycia
Celem operacji jest opracowanie i wdrożenie do produkcji liofilizowanych preparatów z czosnku (Allium sativum L.) poddanego fermentacji mlekowej (czosnek kiszony) i procesowi starzenia w kontrolowanych warunkach (czarny czosnek).
Opracowanie i wdrożenie udoskonalonej technologii produkcji tzw. czarnego czosnku oraz uzyskanie produktu o wysokiej zawartości substancji o właściwościach prozdrowotnych.
Celem operacji jest produkcja wędlin i mięsa z wysokiej jakości mięsa ze świń ras polskich wbp i pbz
Celem operacji jest innowacyjne rozwiązanie w zakresie poprawy wartości żywieniowej produktów mięsnych z mięsa indyka o cechach żywności wygodnej
Celem realizowanego projektu jest wyeksponowanie innowacyjnych, funkcjonalnych cech mleka A2, zwiększenie wartości dodanej wytwarzanych produktów, jak i samego mleka surowego