Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

AlgaSol.Feed
Opracowanie innowacyjnej technologii produkcji wysokobiałkowej paszy z biomasy mikroglonów

Celem operacji jest opracowanie innowacyjnej technologii wytwarzania paszy o wysokiej zawartości białka wykorzystującej jako substrat biomasę mikroglonów

ChromoBull
Opracowanie dodatkowego kryterium oceny aparatu genetycznego bydła pod względem wybranych wad chromosomowych w celu zoptymalizowania wyników produkcji

Celem projektu jest opracowanie i wdrożenie dodatkowego kryterium kontroli aparatu genetycznego bydła w nasieniu buhajów oraz w krwi jałówek i krów mlecznych, co umożliwi eliminację osobników będącymi nosicielami translokacji, co umożliwi optymalizację wyników produkcji bydła. 

Innowacja dla żywności
Innowacja technologiczna i produktowa w zakresie wytwarzania produktów wieprzowych o zwiększonych właściwościach prozdrowotnych

Celem projektu jest wyprodukowanie wędlin o wysokiej wartości odżywczej i dietetycznej, a także pożądanej atrakcyjności sensorycznej z mięsa tuczników mieszańców ras krajowych

EkoMleko 2022
Opracowanie procesu produkcji mleka UHT w celu ograniczenia mikroflory mleka i jej wpływu na produkt docelowy przy jednoczesnym zminimalizowanym negatywnym wpływie na środowisko, potwierdzonym poprzez ograniczenie śladu węglowego dla produktu finalnego

Celem projektu jest przeprowadzenie prac badawczo-rozwojowych, które pozwolą na udoskonalenie procesu produkcji mleka oraz wydłużenie terminu przydatności do spożycia

 

Śmietanka 2022
Opracowanie procesu produkcji śmietanki z wytworzoną w procesie produkcji witaminą D3, bez dodawania dodatkowych składników, przy jednoczesnym zminimalizowanym negatywnym wpływie na środowisko, potwierdzonym poprzez ograniczenie śladu węglowego

Opracowanie procesu produkcji śmietanki z wytworzoną w procesie produkcji witaminą D3 oraz wydłużonym terminem przydatności do spożycia

Nasz czosnek
Innowacja technologiczna, procesowa i produktowa w zakresie wytwarzania liofilizowanych preparatów z czosnku kiszonego i czosnku czarnego o właściwościach prozdrowotnych

Celem operacji jest opracowanie i wdrożenie do produkcji liofilizowanych preparatów z czosnku (Allium sativum L.) poddanego fermentacji mlekowej (czosnek kiszony) i procesowi starzenia w kontrolowanych warunkach (czarny czosnek).

Czarne Złoto
Opracowanie nowej technologii wytwarzania czarnego czosnku o zaprogramowanych właściwościach funkcjonalnych

Opracowanie i wdrożenie udoskonalonej technologii produkcji tzw. czarnego czosnku oraz uzyskanie produktu o wysokiej zawartości substancji o właściwościach prozdrowotnych.

Mazowiecka Grupa Tradycja Rozwój Przyszłość
Wykorzystanie wieprzowiny pozyskanej ze świń krajowych ras wielkiej białej polskiej i polskiej białej zwisłouchej do wytwarzania wysokiej jakości mięsa i wędlin wysokogatunkowych

Celem operacji jest produkcja wędlin i mięsa z wysokiej jakości mięsa ze świń ras polskich wbp i pbz

Innowacja w produkcji
Innowacyjne rozwiązanie w zakresie poprawy wartości żywieniowej produktów mięsnych z mięsa indyka o cechach żywności wygodnej

Celem operacji jest innowacyjne rozwiązanie w zakresie poprawy wartości żywieniowej produktów mięsnych z mięsa indyka o cechach żywności wygodnej

Mleko A2
Innowacyjne produkty mleczarskie z mleka od krów o genotypie A2A2

Celem realizowanego projektu jest wyeksponowanie innowacyjnych, funkcjonalnych cech mleka A2, zwiększenie wartości dodanej wytwarzanych produktów, jak i samego mleka surowego

Wyświetlanie rezultatów od 11 do 20 z 421