Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

Winex
Utworzenie krótkiego łańcucha dostaw

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wspólna sprzedaż w ramach krótkiego łańcucha dostaw żywności poprzez zakup niezbędnych maszyn.

 

 

Chrup na zdrowie
Chrup na zdrowie

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest stworzenie krótkiego łańcucha dostaw poprzez wspólną sprzedaż produktów rolnych oraz utworzenie wspólnego miejsca dystrybucji.

Grupa Operacyjna Wolce
Opracowanie technologii opasu bydła mięsnego "Smart Feeding" z wykorzystaniem inteligentnego systemu do automatycznego monitoringu indywidualnej efektywności żywienia bydła opasowego "Smart Through" w celu minimalizacji śladu węglowego w produkcji

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest minimalizacja negatywnego oddziaływania produkcji wołowiny na środowisko poprzez wypracowanie technologii żywienia oraz porównanie wielkości śladu węglowego w opasie jałówek, wolców oraz buhajków z wykorzystaniem systemu automatycznego monitoringu żywienia bydła.

Grupa EUROP
Wdrożenie systemu obiektywnej klasyfikacji EUROP w Polsce

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest adaptacja do warunków polskich (udoskonalenie) i wdrożenie innowacyjnej i obiektywnej technologii klasyfikacji tusz wołowych EUROP, która nie jest obecnie stosowana na terytorium Polski.

Wolny wypas
Zawiązanie Współpracy, między rolnikami ekologicznymi z Beskidu Niskiego pod nazwą Wolny Wypas, umożliwiającej dotarcie do większego grona odbiorców poprzez wspólną sprzedaż na targach i za pośrednictwem sklepu internetowego

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest skrócenie łańcuchów dostaw od rolnika do konsumenta oraz zapewnienie stabilnej produkcji i dostaw, realizowane przez wspólną logistykę, działania marketingowe oraz współpracę przy sprzedaży produktów.

Agro Trend
AgroTrend - „Żywność bez pestycydów – nowy trend”

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie innowacji w zakresie znacznie udoskonalonej technologii, metody organizacji oraz metody marketingu dotyczących produkcji warzyw i owoców bez pozostałości pestycydów.

Androbus
Opracowanie i zastosowanie innowacyjnego prototypu mobilnego laboratorium andrologicznego w celu utworzenia banku nasienia ogierów rasy huculskiej i małopolskiej

Stworzenie unikatowej na skalę światową kolekcji materiału biologicznego, wzbogaconej o dane genetyczno-fenotypowo-użytkowe cennych reproduktorów, poprzez opracowanie innowacyjnego podejścia do gromadzenia i wykorzystania zasobów genetycznych w utworzonym Banku Materiałów Biologicznych oraz opracowanie koncepcji i stworzenie mobilnego laboratorium.

Minikiwi mały wielki owoc
Opracowanie optymalnej technologii pozbiorczej dla owoców minikiwi (Actinidia arguta) oraz prototypu modułu nieinwazyjnie sortującego owoce pod względem stopnia dojrzałości (MODOM)

Celem projektu jest opracowanie optymalnej procedury pozbiorczej dla owoców minikiwi w tym warunków długotrwałego przechowywania oraz opracowanie i zbudowanie prototypu modułu sortującego owoce nieinwazyjnie pod względem stopnia dojrzałości.

Grupa Amela
Owoce w systemie "zero pozostałości". Nowe formy produkcji owoców bez pozostałości chemicznych środków ochrony roślin

Opracowanie i wdrożenie nowej technologii produkcji owoców, ich przechowywania oraz wypracowanie nowego systemu i procedur certyfikacji jakościowej i metod marketingu dla owoców "bez pozostałości".

Świętokrzyski Kredens
Tworzenie krótkich łańcuchów dostaw w ramach Grupy Operacyjnej "Świętokrzyski Kredens"

Celem realizowanego projektu jest uruchomienie wspólnej sprzedaży Grupy Operacyjnej "Świętokrzyski Kredens" oraz otwarcie nowych kanałów dystrybucji do sprzedaży wspólnej bazujących na krótkich łańcuchach dostaw.

Wyświetlanie rezultatów od 131 do 140 z 422