Baza Grup Operacyjnych EPI
Lista grup
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wspólna sprzedaż w ramach krótkiego łańcucha dostaw żywności poprzez zakup niezbędnych maszyn.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest stworzenie krótkiego łańcucha dostaw poprzez wspólną sprzedaż produktów rolnych oraz utworzenie wspólnego miejsca dystrybucji.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest minimalizacja negatywnego oddziaływania produkcji wołowiny na środowisko poprzez wypracowanie technologii żywienia oraz porównanie wielkości śladu węglowego w opasie jałówek, wolców oraz buhajków z wykorzystaniem systemu automatycznego monitoringu żywienia bydła.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest adaptacja do warunków polskich (udoskonalenie) i wdrożenie innowacyjnej i obiektywnej technologii klasyfikacji tusz wołowych EUROP, która nie jest obecnie stosowana na terytorium Polski.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest skrócenie łańcuchów dostaw od rolnika do konsumenta oraz zapewnienie stabilnej produkcji i dostaw, realizowane przez wspólną logistykę, działania marketingowe oraz współpracę przy sprzedaży produktów.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie innowacji w zakresie znacznie udoskonalonej technologii, metody organizacji oraz metody marketingu dotyczących produkcji warzyw i owoców bez pozostałości pestycydów.
Stworzenie unikatowej na skalę światową kolekcji materiału biologicznego, wzbogaconej o dane genetyczno-fenotypowo-użytkowe cennych reproduktorów, poprzez opracowanie innowacyjnego podejścia do gromadzenia i wykorzystania zasobów genetycznych w utworzonym Banku Materiałów Biologicznych oraz opracowanie koncepcji i stworzenie mobilnego laboratorium.
Celem projektu jest opracowanie optymalnej procedury pozbiorczej dla owoców minikiwi w tym warunków długotrwałego przechowywania oraz opracowanie i zbudowanie prototypu modułu sortującego owoce nieinwazyjnie pod względem stopnia dojrzałości.
Opracowanie i wdrożenie nowej technologii produkcji owoców, ich przechowywania oraz wypracowanie nowego systemu i procedur certyfikacji jakościowej i metod marketingu dla owoców "bez pozostałości".
Celem realizowanego projektu jest uruchomienie wspólnej sprzedaży Grupy Operacyjnej "Świętokrzyski Kredens" oraz otwarcie nowych kanałów dystrybucji do sprzedaży wspólnej bazujących na krótkich łańcuchach dostaw.