Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

Kielich Sześciu Miodów
Wdrożenie innowacyjnych metod zarządzania kulturami mikroorganizmów na każdym etapie produkcji miodów pitnych

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wzmocnienie konkurencyjności rzemieślniczych miodosytni poprzez wdrożenie innowacyjnych technologii, metod organizacji i produkcji dzięki stworzeniu unikalnego System Detekcji Mikroorganizmów (SDM), zapewniającego stałe i efektywne monitorowanie bezpieczeństwa mikrobiologicznego procesów na każdym etapie produkcji miodów pitnych.

Leucojum
Opracowanie i wdrożenie innowacyjnej technologii produkcji in vitro wysokiej jakości sadzonek śnieżycy letniej (Leucojum aestivum L.) – ważnej rośliny leczniczej oraz ozdobnej.

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie innowacyjnej technologii produkcji in vitro wysokiej jakości materiału nasadzeniowego śnieżycy letniej z przeznaczeniem dla przemysłu farmaceutycznego i ogrodniczego

Wasat
Innowacje technologiczne oraz organizacyjne w rolnictwie w zakresie precyzyjnego nawożenia oraz wysiewu nasion przy użyciu danych satelitarnych

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wytworzenie innowacji technologicznych i organizacyjnych związanych z precyzyjnym wgłębnym nawożeniem fosforem oraz stosowaniem zmiennej dawki wysiewu materiału siewnego, które poprawią wyniki gospodarstw w zakresie opłacalności produkcji, ochrony środowiska oraz łagodzenia skutków zmian klimatu.

Zdrowe Jabłko
Opracowanie i wdrożenie innowacji produktowej, procesowej, technologicznej i organizacyjnej związanej z przetwarzaniem i wprowadzaniem do obrotu owoców w gospodarstwie sadowniczym. Celem operacji jest opracowanie i wdrożenie innowacji technologicznej

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie innowacji technologicznej w obszarze zarządzania jakością produktów rolnych oraz wprowadzania bezpiecznych produktów rolnych do sprzedaży.

Frizzy Bubbles
Innowacyjna technologia wytwarzania i rozlewu wina musującego oraz sposób organizacji produkcji jako czynniki podniesienia jakości produktów winiarskich wytworzonych lokalnie

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest podniesienie jakości musujących wyrobów winiarskich (wino musujące) produkowanych z upraw lokalnych, przeznaczonych do spożycia w kraju. 

Wołowina 5Q
Wzrost konkurencyjności gospodarstwa specjalizującego się w produkcji wołowiny poprzez wprowadzenie innowacji technologicznych i organizacyjnych w zakresie żywienia opasanego bydła-poprawa dobrostanu i zdrowia zwierząt, jakości i wartości odżywczej mięsa

Opracowanie i wdrożenie nowej metody organizacji oraz technologii opasu bydła mięsnego, służąca poprawie zdrowia i dobrostanu zwierząt oraz zapewni uzyskanie mięsa o niespotykanej dotąd wysokiej jakości i wartości odżywczej.

Agronauci
Opracowanie i wdrożenie technologii diagnostyki stanu odżywienia roślin zbożowych azotem i fosforem z wykorzystaniem danych satelitarnych

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest stworzenie narzędzia cyfrowego dla rolników pozwalającego na nieinwazyjne, zdalne wykrywanie niedoborów fosforu i azotu na 
wczesnym etapie wzrostu oraz zapobieganie ich skutkom.

PGPB
Opracowanie i wdrożenie innowacyjnych zmian w technologii uprawy ozimych form pszenicy i rzepaku opartych na bakteriach promujących wzrost roślin

Opracowanie innowacyjnej technologii uprawy pszenicy i rzepaku ozimych, z użyciem bakteryjnego preparatu promującego wzrost roślin (Plant-Growth Promoting Bacteria, PGPB) o zdolności udostępniania azotu atmosferycznego i produkcji substancji wspomagających wzrost i odporność roślin.

Łazdoje zero tillage
Żywa Ściółka w Parze z Zero Tillage

Opracowanie i wdrożenie technologii zero tillage z żywą ściółką dla rzepaku ozimego i pszenicy, wprowadzenie lepszych zdrowotnie roślin. 

Wino-Rośl
Alternatywna technologia produkcji winorośli z wykorzystaniem innowacyjnych preparatów biologicznych podnoszących jakość win i cydrów

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest zorganizowanie gospodarstwa rolnego produkującego wino oraz cydry na bazie własnej produkcji, chronionej przed patogenami przy użyciu środków ochrony roślin wytworzonych bezpośrednio w gospodarstwie.

Wyświetlanie rezultatów od 101 do 110 z 422