Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

Solanum-Beta
Wykorzystanie wody elektrolizowanej i zeolitu w innowacyjnej technologii, zwiększającej zdrowotność plantacji i ograniczającej zużycie chemicznych środków ochrony roślin w produkcji ziemniaka i buraka cukrowego

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest  stworzenie udoskonalonej technologii produkcji ziemniaka i buraka cukrowego.

Feed 360
Zarządzanie jakością paszy w hodowli bydła w oparciu o innowacyjny system optymalizacji paszy "Feed - 360"

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie innowacyjnych rozwiązań w technologii żywienia i hodowli bydła.

SFC-FTF
Innowacyjny system zarządzania produkcją roślinną ze szczególnym uwzględnieniem optymalizacji pracy maszyn, nawożenia oraz ochrony bioróżnorodności gleb eksploatowanych rolniczo

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjna projektu jest opracowanie innowacyjnego systemu informatycznego, który dzięki ciągłemu gromadzeniu i prowadzeniu bieżącej analizy danych wesprze producenta rolnego przy podejmowaniu decyzji podczas planowania i prowadzenia produkcji roślinnej w odniesieniu do pszenicy, kukurydzy i rzepaku uprawianych w technologii bezorkowej.

Asparagus Oxy
Opracowanie technologii wykorzystywania wody ozonowanej w uprawie i przechowalnictwie szparaga

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie technologii wykorzystywania wody ozonowanej w uprawie i przechowalnictwie szparaga.

Podczerwień w rolnictwie
Niskotemperaturowe suszenie i modyfikacja jakości zbóż z wykorzystaniem technologii promieniowania podczerwonego HEATING Infrared.

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wdrożenie innowacyjnej technologii pozwalającej na suszenie zbóż w podczerwieni.

Owoce 4.0
Podniesienie jakości porzeczki czarnej poprzez mniejsze wykorzystanie środków ochrony roślin w procesie uprawy dzięki zastosowaniu technologii selektywnego oprysku

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie technologii automatycznej identyfikacji występowania szkodników na plantacji porzeczki oraz punktowego oprysku selektywnym preparatem, co ma przełożenie na mniejsze nasycenie owoców porzeczki szkodliwymi dla zdrowia środkami ochrony roślin.

Beta 4.0
Innowacyjna technologia wytwarzania warzywnych produktów mrożonych z dodatkiem probiotyków jako szansa na poprawę opłacalności produkcji buraka ćwikłowego i konkurencyjności gospodarstw rolnych

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie innowacyjnej technologii wytwarzania warzywnych produktów mrożonych z dodatkiem probiotyków jako szansa na poprawę opłacalności produkcji buraka ćwikłowego i konkurencyjności gospodarstw rolnych.

Ekologiczny Żywy Roślinny Izotonik Wzbogacany Polifenolami
Opracowanie nowej technologii produkcji ziół oraz zasadniczo ulepszonych produktów, w postaci ekologicznych mieszanek soków warzywnych z dodatkiem ziół

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie innowacyjnych metod i organizacji uprawy roślin zielarskich pod osłonami oraz stworzenie nowego produktu o właściwościach prozdrowotnych będącego mieszanką soków z warzyw wzbogaconych ziołami.

Pstra Wybiegana
Nowy Standard Wieprzowiny. Innowacyjny model produkcji mięsa polskich ras rodzimych

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie ulepszonego modelu chowu ekstensywnego opartego na systemie teleinformatycznym.

Kielich Sześciu Miodów
Wdrożenie innowacyjnych metod zarządzania kulturami mikroorganizmów na każdym etapie produkcji miodów pitnych

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wzmocnienie konkurencyjności rzemieślniczych miodosytni poprzez wdrożenie innowacyjnych technologii, metod organizacji i produkcji dzięki stworzeniu unikalnego System Detekcji Mikroorganizmów (SDM), zapewniającego stałe i efektywne monitorowanie bezpieczeństwa mikrobiologicznego procesów na każdym etapie produkcji miodów pitnych.

Wyświetlanie rezultatów od 91 do 100 z 421