Baza Grup Operacyjnych EPI
Lista grup
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest stworzenie udoskonalonej technologii produkcji ziemniaka i buraka cukrowego.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie innowacyjnych rozwiązań w technologii żywienia i hodowli bydła.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjna projektu jest opracowanie innowacyjnego systemu informatycznego, który dzięki ciągłemu gromadzeniu i prowadzeniu bieżącej analizy danych wesprze producenta rolnego przy podejmowaniu decyzji podczas planowania i prowadzenia produkcji roślinnej w odniesieniu do pszenicy, kukurydzy i rzepaku uprawianych w technologii bezorkowej.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie technologii wykorzystywania wody ozonowanej w uprawie i przechowalnictwie szparaga.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wdrożenie innowacyjnej technologii pozwalającej na suszenie zbóż w podczerwieni.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie technologii automatycznej identyfikacji występowania szkodników na plantacji porzeczki oraz punktowego oprysku selektywnym preparatem, co ma przełożenie na mniejsze nasycenie owoców porzeczki szkodliwymi dla zdrowia środkami ochrony roślin.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie innowacyjnej technologii wytwarzania warzywnych produktów mrożonych z dodatkiem probiotyków jako szansa na poprawę opłacalności produkcji buraka ćwikłowego i konkurencyjności gospodarstw rolnych.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie innowacyjnych metod i organizacji uprawy roślin zielarskich pod osłonami oraz stworzenie nowego produktu o właściwościach prozdrowotnych będącego mieszanką soków z warzyw wzbogaconych ziołami.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie ulepszonego modelu chowu ekstensywnego opartego na systemie teleinformatycznym.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wzmocnienie konkurencyjności rzemieślniczych miodosytni poprzez wdrożenie innowacyjnych technologii, metod organizacji i produkcji dzięki stworzeniu unikalnego System Detekcji Mikroorganizmów (SDM), zapewniającego stałe i efektywne monitorowanie bezpieczeństwa mikrobiologicznego procesów na każdym etapie produkcji miodów pitnych.