Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

Inteligentny Kurnik
Opracowanie i wdrożenie technologii chowu kur niosek z wykorzystaniem „inteligentnego kurnika” opartego o inteligentne technologie (PLF)

Opracowanie i wdrożenie technologii chowu kur nieśnych i produkcji jaj kurzych z wykorzystaniem inteligentnych technologii automatycznego pomiaru warunków mikroklimatycznych, dozoru termowizyjnego zwierząt i ściółki – dobrostanu niosek, poprzez opracowanie technologii "inteligentnego kurnika"  uwzględniającej aspekty ochrony środowiska

Indyk z natury
Opracowanie i wdrożenie innowacyjnej technologii fermowego chowu indyków rzeźnych, bez antybiotyków i z podwyższonym dobrostanem

Opracowanie innowacyjnej technologii fermowego chowu indyków rzeźnych, bez antybiotyków i z podwyższonym dobrostanem, która zostanie jednocześnie zweryfikowana w warunkach fermowych z uwzględnieniem aspektów ekonomicznych.

MilkOnLine
Opracowanie innowacyjnej technologii analizy składu chemicznego mleka oraz sensorów pomiaru gazów fermentacyjnych online w połączeniu z automatycznym mikrodozowaniem dodatków paszowych w robotach udojowych

Opracowanie innowacyjnej technologii analizy składu chemicznego mleka oraz sensorów gazów fermentacyjnych (metan, dwutlenek węgla) online w połączeniu z automatycznym mikrodozowaniem dodatków paszowych w robotach udojowych w celu ograniczenia emisji amoniaku, metanu oraz dwutlenku węgla do środowiska naturalnego. 

Wołowina Klasy Premium
Innowacyjne metody chowu bydła mięsnego na opas na Przedgórzu Sudeckim w celu wytworzenia wołowiny o unikalnych właściwościach i wprowadzenie jej na rynek
FeedImproved
Stworzenie ulepszonej innowacji produktowej w zakresie produkcji i stosowania surowców roślinnych o aktywności proteolitycznej i enzymatycznej w żywieniu zwierząt

Opracowanie innowacji produktowych w zakresie stosowania składników roślinnych o aktywności proteolitycznej i dużej zawartości olejków eterycznych przy żywieniu zwierząt oraz stosowania ich w mieszankach paszowych.

EcoHealthIndyk
Wdrożenie do produkcji pasz dla indyków rzeźnych zakiszanych surowców paszowych pochodzenia krajowego

Produkcja najwyższej jakości indyków z wykorzystaniem mieszanek paszowych pełnoporcjowych opartych o zakiszane surowce paszowe o naturalnej wilgotności.

Niskie emisje
Opracowanie innowacyjnej technologii chłodzenia i oczyszczania powietrza chlewni

Opracowanie innowacyjnej metody współdziałania technologii chłodzenia i oczyszczania powietrza chlewni

Innowacyjny Michałów
Wprowadzenie innowacyjnych rozwiązań w zakresie produkcji zwierzęcej w SK Michałów

Opracowanie i wdrożenie innowacyjnych rozwiązań w zakresie hodowli koni czystej krwi arabskiej będących narzędziami służącymi do zwiększenia konkurencyjności i efektywności hodowli

e-Byczek
Innowacyjny system selekcji bydła rasy polskiej czerwonej w celu doskonalenia wołowiny ras rodzimych oraz utworzenie repozytorium DNA bydła objętego programem ochrony zasobów genetycznych z zastosowaniem aplikacji "e-DNA: ID Bydła"

Celem realizowanego projektu będzie utworzenie innowacyjnego systemu selekcji bydła polskiego czerwonego (PR) obejmującego: chów przyszłych buhajków, kontrolę pochodzenia na podstawie DNA, identyfikację i potwierdzenie rasy PR testem genetycznym.

Dobry Miód
Pasieka na bazie kontrolowanych warunków i regulowanego mikroklimatu w ulu oraz kształtowanej produkcji pożytków

Opracowanie i wdrożenie udoskonalonego miodu naturalnego, uzyskiwanego w oparciu o specjalnie kształtowane pożytki i bez użycia chemicznych metod ochrony.

Wyświetlanie rezultatów od 1 do 10 z 56