Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

BetaMasło
Opracowanie nowej technologii otrzymywania betamasła o właściwościach prozdrowotnych

Celem projektu jest wdrożenie innowacji produktowej w postaci betamasła — masła o podwyższonej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych i ulepszonych walorach funkcjonalnych, m.in. w zakresie smarowności.

Czarny czosnek
"Współpraca naukowo-badawcza w ramach grupy operacyjnej kluczem do wprowadzenia innowacyjnego produktu na rynek"- Opracowanie autorskiej technologii wytwarzania czarnego czosnku

Otrzymanie innowacyjnego produktu, jakim jest czarny czosnek o istotnie zwiększonym potencjale prozdrowotnym w stosunku do produktu istniejącego już na rynku,

Haskap
Opracowanie innowacji produktowej i technologicznej związanej z procesem wytwarzania wina owocowego, jakościowego z jagody kamczackiej z zastosowaniem procesu elektrodializy

Opracowanie i wdrożenie do praktyki innowacji w zakresie wykorzystania procesu elektrodializy w produkcji wina z jagody kamczackiej celem jego odkwaszenia

Odżywcze koktajle na miarę Twoich potrzeb
Opracowanie receptur i procesu produkcji naturalnych koktajli warzywno-owocowych dostosowanych do indywidualnych potrzeb konsumentów

Opracowanie receptur i procesu produkcji naturalnych koktajli warzywno-owocowych dostosowanych do indywidualnych potrzeb konsumentów

Innowacja dla żywności
Innowacja technologiczna i produktowa w zakresie wytwarzania produktów wieprzowych o zwiększonych właściwościach prozdrowotnych

Celem projektu jest wyprodukowanie wędlin o wysokiej wartości odżywczej i dietetycznej, a także pożądanej atrakcyjności sensorycznej z mięsa tuczników mieszańców ras krajowych

EkoMleko 2022
Opracowanie procesu produkcji mleka UHT w celu ograniczenia mikroflory mleka i jej wpływu na produkt docelowy przy jednoczesnym zminimalizowanym negatywnym wpływie na środowisko, potwierdzonym poprzez ograniczenie śladu węglowego dla produktu finalnego

Celem projektu jest przeprowadzenie prac badawczo-rozwojowych, które pozwolą na udoskonalenie procesu produkcji mleka oraz wydłużenie terminu przydatności do spożycia

 

Nasz czosnek
Innowacja technologiczna, procesowa i produktowa w zakresie wytwarzania liofilizowanych preparatów z czosnku kiszonego i czosnku czarnego o właściwościach prozdrowotnych

Celem operacji jest opracowanie i wdrożenie do produkcji liofilizowanych preparatów z czosnku (Allium sativum L.) poddanego fermentacji mlekowej (czosnek kiszony) i procesowi starzenia w kontrolowanych warunkach (czarny czosnek).

Czarne Złoto
Opracowanie nowej technologii wytwarzania czarnego czosnku o zaprogramowanych właściwościach funkcjonalnych

Opracowanie i wdrożenie udoskonalonej technologii produkcji tzw. czarnego czosnku oraz uzyskanie produktu o wysokiej zawartości substancji o właściwościach prozdrowotnych.

Mazowiecka Grupa Tradycja Rozwój Przyszłość
Wykorzystanie wieprzowiny pozyskanej ze świń krajowych ras wielkiej białej polskiej i polskiej białej zwisłouchej do wytwarzania wysokiej jakości mięsa i wędlin wysokogatunkowych

Celem operacji jest produkcja wędlin i mięsa z wysokiej jakości mięsa ze świń ras polskich wbp i pbz

Innowacja w produkcji
Innowacyjne rozwiązanie w zakresie poprawy wartości żywieniowej produktów mięsnych z mięsa indyka o cechach żywności wygodnej

Celem operacji jest innowacyjne rozwiązanie w zakresie poprawy wartości żywieniowej produktów mięsnych z mięsa indyka o cechach żywności wygodnej

Wyświetlanie rezultatów od 1 do 10 z 50