Baza Grup Operacyjnych EPI
Lista grup
Celem projektu jest wdrożenie innowacji produktowej w postaci betamasła — masła o podwyższonej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych i ulepszonych walorach funkcjonalnych, m.in. w zakresie smarowności.
Otrzymanie innowacyjnego produktu, jakim jest czarny czosnek o istotnie zwiększonym potencjale prozdrowotnym w stosunku do produktu istniejącego już na rynku,
Opracowanie i wdrożenie do praktyki innowacji w zakresie wykorzystania procesu elektrodializy w produkcji wina z jagody kamczackiej celem jego odkwaszenia
Opracowanie receptur i procesu produkcji naturalnych koktajli warzywno-owocowych dostosowanych do indywidualnych potrzeb konsumentów
Celem projektu jest wyprodukowanie wędlin o wysokiej wartości odżywczej i dietetycznej, a także pożądanej atrakcyjności sensorycznej z mięsa tuczników mieszańców ras krajowych
Celem projektu jest przeprowadzenie prac badawczo-rozwojowych, które pozwolą na udoskonalenie procesu produkcji mleka oraz wydłużenie terminu przydatności do spożycia
Celem operacji jest opracowanie i wdrożenie do produkcji liofilizowanych preparatów z czosnku (Allium sativum L.) poddanego fermentacji mlekowej (czosnek kiszony) i procesowi starzenia w kontrolowanych warunkach (czarny czosnek).
Opracowanie i wdrożenie udoskonalonej technologii produkcji tzw. czarnego czosnku oraz uzyskanie produktu o wysokiej zawartości substancji o właściwościach prozdrowotnych.
Celem operacji jest produkcja wędlin i mięsa z wysokiej jakości mięsa ze świń ras polskich wbp i pbz
Celem operacji jest innowacyjne rozwiązanie w zakresie poprawy wartości żywieniowej produktów mięsnych z mięsa indyka o cechach żywności wygodnej