Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

Polskie Plony
Utworzenie krótkiego łańcucha dostaw

Usprawnienie procesu produkcji, podniesienie jakości produkowanego towaru oraz prowadzenie krótkiego łańcucha dostaw produktów poprzez zakup i wykorzystanie specjalistycznych maszyn i urządzeń.

 

Rhodiola
Różeniec górski - innowacyjna uprawa,innowacyjny surowiec

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest poprawa efektywności uprawy rośliny leczniczej Różeńca górskiego (Rhodiola rosea L.). poprzez zastosowanie biotechnologicznej metody mikroklonalnego rozmnażania rzadkich gatunków roślin a także znacznie udoskonalonej technologii cięcia i suszenia surowca.

Gala Zdrowia
Zakup maszyn i urządzeń wspomagających prowadzenie krótkiego łańcucha dostaw produktów

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest podniesienie jakości wytwarzanych produktów poprzez zakup i wykorzystanie specjalistycznych maszyn i urządzeń służących do usprawnienia procesu produkcji.

Malin Love
Utworzenie krótkiego łańcucha dostaw

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest podniesienie jakości produkowanych owoców i warzyw oraz usprawnienie produkcji poprzez rozbudowę parku maszynowego.

Happy Hopfields Spółka Akcyjna
Optymalizacja agrotechniki chmielu i procesu suszenia szyszek chmielowych pod kątem zawartości substancji biologicznie czynnych

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie technologii suszenia na zimno szyszek chmielowych pozwalającej na wdrożenie na rynek czystej szyszki chmielowej klasy premium.

EPI BIO-FOOD ROZTOCZE
Nowatorska technologia produkcji in-vitro zdrowych, wysokiej jakości sadzonek rabarbaru (Rheum rhaponticum L.)

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjna projektu jest opracowanie i wdrożenie technologii produkcji in vitro wysokiej jakości materiału nasadzeniowego rabarbaru o czerwonych ogonkach.

EKO Łąka
Technika i technologia renowacji użytków zielonych metodą szeroko pasowego podsiewu w różnych warunkach glebowych i produkcyjnych dla produkcji pasz

Plon paszy o lepszej jakości pokarmowej większej wartości użytkowej tzn. korzystniejszym składzie botanicznym runi, generującym większa wartość pokarmową i wyższy plon uzyskany z plantacji na TUZ.

Original Food
Dostosowanie i wdrożenie innowacyjnej technologii uzdatniania wody w zamkniętym systemie nawadniania wraz z wykorzystaniem biologicznych środków ochrony i biostymulatorów na przykładzie żurawiny wielkoowocowej

Opracowanie i wdrożenie systemu oczyszczania wody w oparciu o innowacyjne technologie filtracji wody wraz z wprowadzeniem biologicznych stymulatorów i biologicznych środków ochrony roślin w obiegu zamkniętym na plantacji żurawiny z wykorzystaniem innowacyjnego systemu wspierania decyzji w uprawie żurawiny wielkoowocowej metodą „na mokro”. 

AGRO WIOSNA I
Innowacyjna technologia produkcji owoców jagodowych na przykładzie maliny o podwyższonej zawartości związków bioaktywnych oraz zwiększonej wartości handlowej

Opracowanie i wdrożenie innowacyjnych na skalę światową modeli wspomagania ochrony roślin, zwiększania zawartości związków bioaktywnych w owocach maliny oraz obniżenie kosztów produkcji poprzez zmiany technologiczne i optymalizację organizacji pracy przy zbiorze.

Original Food
Innowacyjna metoda poprawy stanu mikrobiologicznego i trwałości przechowalniczej owoców żurawiny wielkoowocowej

Opracowanie i wdrożenie innowacyjnej na skalę światową metody poprawy stanu mikrobiologicznego owoców żurawiny wielkoowocowej, w tym trwałości przechowalniczej poprzez zastosowanie procesu ozonowania łączonego z irradiacją promieniowaniem UV.

Wyświetlanie rezultatów od 41 do 50 z 63