Baza Grup Operacyjnych EPI
Lista grup
Opracowanie, a następnie wdrożenie do praktyki i upowszechnienie rezultatów operacji, czyli innowacji produktowej i procesowej związanej z technologią wytwarzania piwa ekologicznego zawierającego drobnoustroje probiotyczne, utrwalonego z zastosowaniem nowatorskiego procesu refermentacji, prowadzonej z udziałem drobnoustrojów probiotycznych.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest eliminacja pośredników sprzedaży produktów rolnych poprzez wspólną sprzedaż w ramach krótkich łańcuchów dostaw żywności.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest skrócenie łańcucha dostaw w celu utrzymania wysokiej jakości świeżych owoców dostarczanych konsumentom sprzedawanych pod wspólnym logo.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wytworzenie innowacji marketingowych oraz organizacyjnych w celu zwiększenie poziomu innowacji w polskim i europejskim ekosystemie rolno-spożywczym, zwiększenie poziomu ochrony środowiska oraz łagodzenie zmian klimatycznych.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wytworzenie nowego genotypu rzodkwi oleistej o korzystnych właściwościach fitosanitarnych i nawozowych (chemicznych, fizycznych, retencyjnych) oraz udoskonalenie technologii uprawy wymienionej rzodkwi w międzyplonie.
Wprowadzenie na rynek innowacyjnej odmiany życicy trwałej zasiedlonej przez symbiotyczne grzyby endofityczne z rodzaju Epichloë o podwyższonej trwałości i odporności na czynniki stresowe, przede wszystkim na stres suszy oraz opracowanie technologii produkcji odmian traw udoskonalonych symbiotycznie, za pomocą endofitów.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest organizacja wspólnej sprzedaży w ramach krótkich łańcuchów dostaw żywności.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wspólna sprzedaż w ramach krótkiego łańcucha dostaw żywności.
Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest utworzenie rozpoznawalnej marki zrzeszającej producentów wysokiej jakości produktów rolniczych i ich pochodnych oraz zapewnienie bezpośrednich dostaw do odbiorcy końcowego.
Zakup i wykorzystanie specjalistycznych maszyn i urządzeń służących do usprawnienia procesu produkcji, podniesienia jakości produkowanego towaru oraz wspomagających prowadzenie krótkiego łańcucha dostaw produktów.