Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

Biała Wrona
Opracowanie innowacji produktowej i procesowej związanej z technologią wytwarzania piwa ekologicznego zawierającego drobnoustroje probiotyczne, utrwalonego z zastosowaniem procesu refermentacji, prowadzonej z udziałem drobnoustrojów probiotycznych

Opracowanie, a następnie wdrożenie do praktyki i upowszechnienie rezultatów operacji, czyli innowacji produktowej i procesowej związanej z technologią wytwarzania piwa ekologicznego zawierającego drobnoustroje probiotyczne, utrwalonego z zastosowaniem nowatorskiego procesu refermentacji, prowadzonej z udziałem drobnoustrojów probiotycznych.

Zakątek Produktów Tradycyjnych
Zakątek Produktów Tradycyjnych - lokalny rozwój gospodarczy oparty na identyfikacji geograficznej, społecznej producentów i przetwórców, oferujących konsumentom regionalne i tradycyjne produkty z Wielkopolski

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest eliminacja pośredników sprzedaży produktów rolnych poprzez wspólną sprzedaż w ramach krótkich łańcuchów dostaw żywności.

Nadnoteckie Sady Król
Wykorzystanie zróżnicowanych narzędzi sprzedażowych na rynku lokalnych w ramach działania "Współpraca"

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest skrócenie łańcucha dostaw w celu utrzymania wysokiej jakości świeżych owoców dostarczanych konsumentom sprzedawanych pod wspólnym logo.

Agrowe
Innowacje marketingowe oraz organizacyjne w zakresie tworzenia automatycznych modeli procesów decyzyjnych, finansowych, organizacyjnych i transferu informacji

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wytworzenie innowacji marketingowych oraz organizacyjnych w celu zwiększenie poziomu innowacji w polskim i europejskim ekosystemie rolno-spożywczym, zwiększenie poziomu ochrony środowiska oraz łagodzenie zmian klimatycznych.

EPI Innowacyjna Rzodkiew
Innowacyjne wykorzystanie fitosanitarne i nawozowe nowej generacji odmian rzodkwi oleistej w integrowanej uprawie roślin; innowacyjne działania marketingowe

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wytworzenie nowego genotypu rzodkwi oleistej o korzystnych właściwościach fitosanitarnych i nawozowych (chemicznych, fizycznych, retencyjnych) oraz udoskonalenie technologii uprawy wymienionej rzodkwi w międzyplonie.

Nova Trawa
Wprowadzenie na rynek innowacyjnej odmiany życicy trwałej zasiedlonej przez symbiotyczne grzyby endofityczne

Wprowadzenie na rynek innowacyjnej odmiany życicy trwałej zasiedlonej przez symbiotyczne grzyby endofityczne z rodzaju Epichloë o podwyższonej trwałości i odporności na czynniki stresowe, przede wszystkim na stres suszy oraz opracowanie technologii produkcji odmian traw udoskonalonych symbiotycznie, za pomocą endofitów.

Pomorska Manufaktura Smaków
Pomorska Manufaktura Smaków. Sprzedaż płodów rolnych i i przetworów sporządzonych według tradycyjnych receptur

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest organizacja wspólnej sprzedaży w ramach krótkich łańcuchów dostaw żywności.

 

Kaszubska Manufaktura Smaków
Kaszubska Manufaktura Smaków. Sprzedaż płodów rolnych i ich przetworów pochodzących z rodzinnych manufaktur

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wspólna sprzedaż w ramach krótkiego łańcucha dostaw żywności.

Dary z gór i Jury
Uruchomienie grupy operacyjnej "DARY Z GÓR I JURY"

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest utworzenie rozpoznawalnej marki zrzeszającej producentów wysokiej jakości produktów rolniczych i ich pochodnych oraz zapewnienie bezpośrednich dostaw do odbiorcy końcowego.

Złote Jabłuszko
Tworzenie krótkich łańcuchów dostaw

Zakup i wykorzystanie specjalistycznych maszyn i urządzeń służących do usprawnienia procesu produkcji, podniesienia jakości produkowanego towaru oraz wspomagających prowadzenie krótkiego łańcucha dostaw produktów.

Wyświetlanie rezultatów od 31 do 40 z 63