Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

Fruit App
FruitApp - system do zarządzania sadem

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie narzędzia opartego na integracji rozwiązań wykorzystywanych w sadownictwie.

Asparagus Oxy
Opracowanie technologii wykorzystywania wody ozonowanej w uprawie i przechowalnictwie szparaga

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie technologii wykorzystywania wody ozonowanej w uprawie i przechowalnictwie szparaga.

Owoce 4.0
Podniesienie jakości porzeczki czarnej poprzez mniejsze wykorzystanie środków ochrony roślin w procesie uprawy dzięki zastosowaniu technologii selektywnego oprysku

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie technologii automatycznej identyfikacji występowania szkodników na plantacji porzeczki oraz punktowego oprysku selektywnym preparatem, co ma przełożenie na mniejsze nasycenie owoców porzeczki szkodliwymi dla zdrowia środkami ochrony roślin.

Leucojum
Opracowanie i wdrożenie innowacyjnej technologii produkcji in vitro wysokiej jakości sadzonek śnieżycy letniej (Leucojum aestivum L.) – ważnej rośliny leczniczej oraz ozdobnej.

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie innowacyjnej technologii produkcji in vitro wysokiej jakości materiału nasadzeniowego śnieżycy letniej z przeznaczeniem dla przemysłu farmaceutycznego i ogrodniczego

Wino-Rośl
Alternatywna technologia produkcji winorośli z wykorzystaniem innowacyjnych preparatów biologicznych podnoszących jakość win i cydrów

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest zorganizowanie gospodarstwa rolnego produkującego wino oraz cydry na bazie własnej produkcji, chronionej przed patogenami przy użyciu środków ochrony roślin wytworzonych bezpośrednio w gospodarstwie.

SadWitta
Zakup nowych maszyn i urządzeń w tym środków transportu wspomagających prowadzenie krótkiego łańcucha dostaw produktów

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest wspólna sprzedaż produktów z wykorzystaniem wspólnego logo, poszerzenie rynków zbytu oraz dotarcie bezpośrednio do konsumenta.

InnoSeed
Opracowanie innowacyjnych w warunkach polskich, technologii produkcji nasion wybranych gatunków roślin ogrodniczych, reprodukowanych dotychczas poza środkowoeuropejską strefą klimatyczną oraz modelu odmiany ogórka do produkcji ekologicznej

Opracowanie nowej technologii produkcji nasiennej oraz nowych odmian ciepłolubnych gatunków roślin ogrodniczych – papryki, pomidora, ogórka i begonii. 

Moro
Nowoczesne rozwiązania cyfrowe wspierające producentów rolnych w zakresie technologii i organizacji produkcji rolniczej i sadowniczej

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i przygotowanie do wdrożenia nowatorskiego systemu monitorowania wzrostu oraz plonowania roślin w oparciu o dane klimatyczne, inteligentną platformę fenologiczną obrazowania cyfrowego oraz system informatyczny gromadzenia danych o plonowaniu roślin.

Agro-Fruit
Technologia przedłużania okresu trwałości jabłek kierowanych na rynki zagraniczne

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie znacznie udoskonalonej technologii produkcji jabłek o zwiększonym okresie trwałości, z zachowaniem właściwości odżywczych i prozdrowotnych oraz jakości handlowej produktów.

Zdrowy owoc
Utworzenie krótkiego łańcucha dostaw

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest usprawnienie procesu produkcji, podniesienie jakości produkowanego towaru oraz prowadzenie krótkiego łańcucha dostaw produktów poprzez zakup i wykorzystanie maszyn i środka transportu.

 

Wyświetlanie rezultatów od 11 do 20 z 63