Baza Grup Operacyjnych EPI

Wyszukiwanie zaawansowane
Wyczyść filtry

Lista grup

Podłoża ogrodnicze przyjazne środowisku
Opracowanie i optymalizacja ekologicznej technologii produkcji roślin rabatowo - balkonowych, wczesnowiosennych oraz jesiennych pod osłonami w podłożach przyjaznych środowisku, wytworzonych na bazie odpadowych materiałów pochodzenia drzewnego

Opracowanie i wdrożenie ekologicznej technologii produkcji roślin rabatowo-balkonowych, wczesnowiosennych oraz jesiennych pod osłonami w podłożach ekologicznych i przyjaznych środowisku

Rabarbar Podkarpacie
Opracowanie i wdrożenie innowacji w zakresie produkcji rabarbaru ogrodowego (Rheum × hybridum) o udoskonalonych cechach prozdrowotnych, sensorycznych i przetwórczych

Opracowanie i wdrożenie innowacji w zakresie produkcji poszukiwanych odmian i cennych selekcji rabarbaru ogrodowego (Rheum × hybridum) na Podkarpaciu

Umola
Innowacje w optymalizacji produkcji rukoli, sałaty, sadzonek i truskawek na zamkniętych obszarach

Wytworzenie ulepszonej innowacji technologicznej j i organizacyjnej, związanych z wykorzystaniem lamp LED o odpowiednim spektrum barw, dostosowanych do uprawy sałaty, rukoli truskawki oraz różnego rodzaju sadzonek w warunkach, w których wymagają one doświetlania

Lokalnie i funkcjonalnie
Lokalnie i funkcjonalnie. Produkcja innowacyjnych produktów soków funkcjonalnych produkowanych bezpośrednio na gospodarstwach rolnych bezpośrednio po zbiorach

Wzrost konkurencyjności i rentowności ekologicznych gospodarstw z województwa pomorskiego

Original Food
Innowacyjna metoda stymulacji wegetatywnego rozmnażania roślin na przykładzie żurawiny wielkoowocowej (Vaccinium macrocarpon Aiton) z zastosowaniem nowych inicjatorów organicznych

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie  innowacyjnej w skali światowej metody stymulacji wegetatywnego rozmnażania roślin żurawiny wielkoowocowej (Vaccinium macrocarpon Aiton) z zastosowaniem nowych inicjatorów organicznych.

Witpol
Innowacyjna metoda produkcji i przechowywania soi o obniżonej zawartości związków z grupy off-flavour jako surowca do wytwarzania produktów sojowych

Celem realizowanego przez Grupę operacyjną projektu jest opracowanie innowacyjnych rozwiązań agrotechnicznych i przechowalniczych pozwalających wprowadzić na rynek surowiec roślinny tj. soję o znacząco lepszych cechach jakościowych a szczególnie obniżonej zawartości związków z grupy off-flavour.

Zdrowe drzewo smaczny owoc
Innowacyjna technologia zwalczania szkodników wraz z ulepszoną metodą organizacji i marketingu w ekologicznych sadach jabłoniowych i gruszowych

Opracowanie i wdrożenie innowacyjnej technologii zwalczania szkodników w ekologicznych sadach jabłoniowych i gruszowych oraz prototypu opryskiwacza służącego do olejowego oprysku drobnokroplistego.

Polskie Konsorcjum Badań Nad Burakiem Cukrowym
Burak Cukrowy Od Pola Do Stołu

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie innowacyjnej technologii uprawy buraka cukrowego dostosowanej do założeń "Zielonego  Ładu" - ograniczenie zużycia pestycydów, zmniejszenie ryzyka wystąpienia pozostałości śor.

Satelitarna regulacja wzrostu
Kontrola zróżnicowania łanu i czasu dojrzewania poprzez precyzyjną aplikację regulatora wzrostu w powiązaniu z bieżącym monitoringiem satelitarnym reakcji uprawy

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie i wdrożenie ulepszonych metod kontroli rozwoju ozimin: pszenicy i rzepaku przy użyciu precyzyjnie dawkowanych regulatorów wzrostu, celem zredukowania strat związanych z nierównomiernym rozwojem łanu.

Zdrowe Ziarna
Innowacyjna, proekologiczna konstrukcja silosów zbożowych niwelująca straty ziarna związane z rozwojem mikroorganizmów , zwłaszcza grzybów pleśniowych

Celem realizowanego przez Grupę Operacyjną projektu jest opracowanie systemowego sposobu zbierania oraz magazynowania ziarna.

Wyświetlanie rezultatów od 1 do 10 z 63